Konataru slijedi Perićevo mjesto u Parlamentu

Šef kluba nezavisnih poslanika Mladen Bojanić kazao je da Perić dobro zna da se ostavka na poslaničku funkciju podnosi Skupštini, a ne partiji
147 pregleda 32 komentar(a)
Miloš Konatar, Azra Jasavić, Foto: Savo Prelević
Miloš Konatar, Azra Jasavić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 29.01.2016. 06:51h

Ukoliko bivši politički direktor i poslanik Pozitivne Srđan Perić napusti parlament, na njegovo mjesto mogao bi doći Miloš Konatar iz URA koji je sljedeći na izbornoj listi Pozitivne sa parlamentarnih izbora 2012.

Perić je u utorak napustio Pozitivnu i vratio mandat partiji.

Pravo na Perićev mandat ima bivša poslanica Pozitivne Ana Ponoš, koja je u rotaciji u klubu napustila partiju. Tada je na njeno mjesto došao Goran Tuponja. Na listi iza Konatara je Zorica Martinović, koja je ostala uz Darka Pajovića, pa bi Konatar vjerovatno prihvatio mandat.

Šef kluba nezavisnih poslanika Mladen Bojanić kazao je da Perić dobro zna da se ostavka na poslaničku funkciju podnosi Skupštini, a ne partiji.

“Sve dok to ne učini, a poučen dosadašnjim iskustvom i gomilom neistinitih saopštenja Pozitivne koje je i sam Perić potpisivao, vjerovaću da se radi o još jednoj njihovoj prevari” kazao je Bojanić. On je dodao da ga u to dodatno uvjerava činjenica da bi taj mandat moga da pripadne, kako je naveo, iskrenom opozicionaru Konataru. “Naravno, to je suprotno interesima DPS-a pa će Pozitivna učiniti sve da to spriječi i dobije pohvalu za lojalnost od Duška Markovića i Đukanovića”, rekao je Bojanić. Ipak, Pozitivna bi mogla da blokira popunjavanje poslaničkog kluba i ostane sa jednim poslanikom manje, kao što je to učinio SDP koji nije dozvolio da na mjesto Borislava Banovića dođe Mubera Kurpejović koja je prešla u SD.

Bonus video: