SDP: Vujanovića nijesmo podržali, jer je sa Mandićem htio da skrati državnu himnu

Iz SDP-a su kazali i da se nijesu obavezali da će podržati kandidaturu Filipa Vujanovića nijednim sporazumom
221 pregleda 18 komentar(a)
Milo Đukanović, Ranko Krivokapić, Filip Vujanović, Foto: Savo Prelević
Milo Đukanović, Ranko Krivokapić, Filip Vujanović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 27.01.2016. 09:19h

Filipa Vujanovića nijesmo podržali jer je sa Andrijom Mandićem htio da skrati državnu himnu, saopšteno je iz Socijaldemokratske partije (SDP).

"Filip Vujanović je kao predsjednik države i potpredsjednik DPS osporavao crnogorsku himnu, pa je logično da SDP kao državotvorna partija nije mogla podržati nekoga ko ne poštuje simbol državnosti i vječnosti Crne Gore .

Iz SDP-a su kazali i da se nijesu obavezali da će podržati kandidaturu Filipa Vujanovića nijednim sporazumom, pa ni onim koji je juče objavio DPS.

"Svako ko umije da čita jasno vidi iz člana 7 Sporazuma koji je DPS objavio da su "partije saglasne da, dogovorom, podrže kandidata DPS" na predsjedničkim izborima. Kako nije postignut "dogovor" sa SDP-om oko treće kandidature Filipa Vujanovića, to naša partija nije dala podršku. Sve je čisto, sve je jasno, ali nije jasno koja muka tjera DPS da demantuju sami sebe. Imamo razumijevanja ako su se zbog skupštinske rasprave pogubili pa im treba prevod sa crnogorskog jezika", navodi se u saopštenju SDP.

U saopštenju se dodaje da nije bilo spora oko DPS kandidata, ali jeste oko konkretnog imena.

"A zašto nije bilo "dogovora" oko Vujanovića javnosti je poznato. Naravno, javnosti su poznati detalji iz "srpske političke faze DPS" i tadašnja intenzivna dogovaranja, pregovaranja i trgovine na relaciji DPS – Vujanović – Andrija Mandić oko izmjena crnogorskih simbola. Drugi važan razlog je i što je Vujanović poznat i kao najveći zagovornik Mugošine DPS vlasti u Podgorici sa Narodnom strankom, koja je kao što svi znaju nastala političkom korupcijom i koja, sudeći po informacijama koje izlaze u javnost, postaje sve više predmet pažnje tužilačkih organa zbog korupcije na visokom nivou", zaključuje se u saopštenju SDP.

Predsjednik Vlade Milo Đukanović je na jučerašnjem skupštinskom zasijedanju rekao da SDP nije poštovao koalicioni sporazum, već ga je makar 20 puta prekršio, počev od predsjedničkih izbora kada nije podržao Filipa Vujanovića.

Bonus video: