Demokrate odgovorile Pozitivnoj: Uskratite povjerenje Vladi

"Pitanje je jednostavno, gospodo iz Pozitivne, a glasi: da li ćete glasati za povjerenje ovoj i ovakvoj Vladi koja je izgubila izborni legitimitet? Zar je to težak odgovor za jednu opozicionu partiju, bilo prije ili poslije ove predstave koju gledamo?", rekla je Popović
17 komentar(a)
Zdenka Popović, Foto: Demokrate
Zdenka Popović, Foto: Demokrate
Ažurirano: 26.01.2016. 17:32h

Demokratska Crna Gora je već nekoliko mjeseci svim kapacitetima posvećena pronalasku rješenja za izlazak iz krize i to je svima jasno, jer smo prvi i jedini odmah ponudili Plan za izlazak iz političke krize, u kojem smo jasno naveli da ne želimo vlast bez izbora, ali da hoćemo fer i slobodne izbore, saopšteno je iz Demokratske Crne Gore.

Politički direktor Pozitivne Crne Gore, Aleksandar Ražnatović kazao je danas da lider Demokrata Aleksa Bečić "očigledno ne želi rješenje političke krize koju imamo u državi, već nanovo i mnogo puta vidjenu opozicionu svađu".

"Ako gospodin Ražnatović smatra da politička korupcija na najvišem nivou, rušenje elementarnih principa parlamentarne demokratije, obesmišljavanje volje opozicionih birača koje su vam dali mandate jesu put ka iznalasku rješena, onda on ne razumije osnove politike i demokratije. To bi bio presedan, odnosno antievropsko i antidemokratsko ponašanje koje vodi destabilizaciji političkih prilika i produbljivanju političke i institucionalne krize. Zamislite opozicionu partiju koja kaže da će podržati Vladu uz uslov da Milo prevesla Mila", istakla je Zdenka Popović, potpredsjednica Demokrata

Ona se pita gdje je tu logika, razum i principijelnost, navodeći da se mora u vidu imati da je svima jasno da je taj Plan prvo najavio Duško Marković u emisiji “U centar”, a potvrdio ga sinoć na sastanku sa predstavnicima Pozitivne Crne Gore.

"Pitanje je jednostavno, gospodo iz Pozitivne, a glasi: da li ćete glasati za povjerenje ovoj i ovakvoj Vladi koja je izgubila izborni legitimitet? Zar je to težak odgovor za jednu opozicionu partiju, bilo prije ili poslije ove predstave koju gledamo?", dodala je Popović.

Ona je poručila Pozitivnoj da ispoštujte volju birača koji su im dali mandate.

"Uskratite povjerenje ovoj Vladi, a nakon toga na sastanku Parlamentarnog dijaloga na koji Demokrate insistiraju iznesite planove i predloge, kako smo svi mi to i učinili. Ukoliko predstava koju gledamo rezultira glasanjem opozicione partije za aktuelnu Vladu, naziv joj samo može biti mućak zvani "Drago", dopadalo se to vama ili ne". rekla je Popović.

Crnogorski parlament završio je za danas raspravu o povjerenju Vlad premijera Mila Đukanovića.

Bonus video: