Građanski: Kad bude podnosio ostavku, Konjević neka ne zaboravi Sajovce

"Konjević da se obavezno osvrne na pitanje ponašanja službenika SAJ-a i njihovih starješina i definitivne nemogućnosti da se nad SAJ-om uspostavi nadzor. To je minimalno koliko građani očekuju od odgovorne politike"
9 komentar(a)
Ažurirano: 24.01.2016. 07:35h

Skoro je očigledno da se krivična odgovornost pripadnika Sprecijalne antiterorističke jedinice (SAJ) svodi na dvojicu službenika, a njihova odgovornost, što će biti vrlo izazovno i upitno, dokazivaće se u daljem postupku, podsjeća grupa #Građanski.

"Državno tužilaštvo je mišljenja da je učinjen i postignut maksimum u utvrđivanju identiteta i moguće krivične odgovornosti. Htjeli se s time pomiriti ili ne, to su činjenice i postaje očigledno da nije realno očekivati neki napredak po tom pitanju. Na građanskom društvu i njegovim strukturama, prvenstveno inteligenciji ostaje da zbog budućeg demokratskog razvoja Crne Gore i njenih bezbjednosnih službi da insistira na objektivnoj i političkoj odgovornosti. Špekuliše se da će aktuelni ministar unutrašnjih poslova uskoro odstupiti sa dužnosti. S obzirom na to da će on sigurno nastaviti političku karijeru javno ga pozivamo da prilikom saopštavanja ostavke ne zaboravi ili da se obavezno osvrne na pitanje ponašanja službenika SAJ-a i njihovih starješina i definitivne nemogućnosti da se nad SAJ-om uspostavi nadzor. To je minimalno koliko građani očekuju od odgovorne politike", navodi se u saopštenju te grupe.

Bonus video: