Bečić kaže da ne vjeruje Krivokapiću

Bečić nije došao na prvi sastanak sa liderima URA, Demosa i SDP-a, na drugi poslao Nevena Gošovića
83 pregleda 160 komentar(a)
Aleksa Bečić, Foto: Savo Prelević
Aleksa Bečić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 21.01.2016. 06:26h

Predsjednik Demokrata Aleksa Bečić neće ići na sastanke sa liderima Građanskog pokreta URA, Demosa i SDP-a koji pripremaju „aktivan odgovor“ u slučaju da vlada dobije povjerenje u Skupštini u ponedjeljak 25. januara jer još nema povjerenja u Ranka Krivokapića i njegovu partiju, saopšteno je “Vijestima” iz te partije.

Demokrate Crne Gore spremne su na saradnju sa svim strankama i političkim subjektima čiji je cilj smjena vlasti, ali nijesu voljni da formalizuju saradnju sa SDP-om, kazali su izvori iz Demokrata.

Čelnici SDP-a, Demosa i Građanskog pokreta URA usaglašavaju strategiju u slučaju da se kabinetu premijera Mila Đukanovića izglasa povjerenje podrškom dijela opozicije. Prema informacijma ”Vijesti”, lider Demokrata Aleksa Bečić nije se odazvao pozivu na sastanak, dok je na drugi sastanak poslao člana Predsjedništva Nevena Gošovića.

„Demokrate neće ulaziti u formalizaciju saradnje sa SDP-om ali su svi koji iskreno teže smjeni ove vlasti, i koji neće sa DPS-om prije a ni poslije izbora, naši partneri na političkoj sceni Crne Gore“, rečeno je „Vijestima“ u Demokratskoj Crnoj Gori.

Oni to objašnjavaju navodima da je SDP više od decenije u vlasti sa DPS-om i da u takvu stranku nemaju povjerenje. „I pored određenih pozitivnih poteza, pred njima je dugi put dokazivanja eventualnog antirežimskog djelovanja“, rekao je sagovornik.

Čelnici Demosa, URA i SDP-a, Miodrag Lekić, Žarko Rakčević i Ranko Krivokapić vjeruju da će vlada u ponedjeljak dobiti povjerenje, čime bi se, kako tvrde, „politička korupcija sa lokalnog digla na državni nivo“.

URA, SDP i Demos su ranije nagovijestili da bi mogli da napuste Radnu grupu parlamentarnog dijaloga ako DPS političkom korpcijom u parlamentu obezbijedi većinu za podršku vladi. Pokretanje pitanja povjerenja vladi oni upravo vide kao pokušaj DPS-a da sruši dijalog o održavanju slobodnih zbora.

Bonus video: