Imamo odgovor za Đukanovića

O zajedničkoj strategiji razgovarali Krivokapić, Lekić i Rakčević
119 pregleda 165 komentar(a)
Žarko Rakčević, Miodrag Lekić, Ranko Krivokapić
Žarko Rakčević, Miodrag Lekić, Ranko Krivokapić
Ažurirano: 20.01.2016. 07:07h

Čelnici SDP-a, Demosa i građanskog pokreta URA usaglašavaju strategiju za slučaj da se vladi Mila Đukanovića izglasa povjerenje glasovima opozicije, saznaju “Vijesti”.

Sagovornici “Vijesti” iz tih partija tvrde da su o zajedničkoj strategiji razgovarali predsjednici triju stranaka Ranko Krivokapić, Miodrag Lekić i Žarko Rakčević, kao i da se o tome svakodnevno razgovara i na ostalim partijskim nivoima, ali da postoje kontakti sa drugim opozicionim partijama, izuzev DF-a. Čelnici ovih triju partija, kako izvori tvrde, razmatraju različite odgovore kada je u pitanju opstanak vlade političkom korupcijom.

“Sigurno je da nećemo mirno posmatrati kako se politička korupcija sa lokalnog podiže na državni nivo. Sigurno je da za takav scenario lideri tri stranke spremaju aktivan odgovor”, kazao je jedan od sagovornika “Vijesti”, dok je drugi potvrdio i da se razgovaralo i o mogućnosti da Vlada ne dobije potrebnu većinu,što bi DPS-u omogućilo da što prije raspiše izbore uz spornu primjenu novih izbornih zakona: “Ako vlada u parlamentu ne dobije povjerenje većine poslanika, naravno da postoji i plan B , ali tu opcija zasada smatramo manje vjerovatnom”.

Potpredsjednik pokreta URA Rade Bojović juče je nagovijestio da bi ta stranka mogla napustiti Radnu grupu parlamentarnog dijaloga. On je naveo da od opšteprihvaćenog izbornog procesa neće biti ništa i “da je samo pitanje da li ćemo narednih mjeseci imati još veće udaljenje između vlasti i opozicije”. Predstavnik SDP-a u Radnoj grupi Ivan Vujović rekao je juče da Vlada koja opstaje političkim nasiljem, prekrajanjem izborne volje građana i politički destabilzuje Crnu Goru ne može organizovati i sprovesti fer izbore.

Ističući da treba uspostaviti evropski opozicioni blok, funkcioner pokreta URA Neđeljko Rudović kazao je portalu CDM-u da se sa predstavnicima SDP-a i ostalih partija vode “gotovo svakodnevne konsultacije povodom aktuelnih dešavanja i pronalaženja pravog odgovora na produbljivanje krize”.

Bonus video: