Vujović: Za SDP najoptimalniji rad kroz Odbor, nismo razgovarali sa Frontom

“SDP neće biti dio predstava od kojih je javnost umorna, već i sada ,kao i uvijek, predlaže konkretne poteze za koje smatramo da mogu biti realna zajednička tačka u djelovanju opozicije"
376 pregleda 5 komentar(a)
Vujović, Foto: Savo Prelević
Vujović, Foto: Savo Prelević

SDP nije vodio nikakve razgovore sa bilo kim iz DF povodom daljeg opozicionog djelovanja kako je to juče saopštio Milan Knežević, navodi se u reagovanju Ivana Vujovića iz Socijaldemokratske partije.

Knežević je juče za TV Vijesti kazao da Knežević su (DF) razgovarali sa liderom SNP-a Vladimirom Jokovićem, SDP-a Rankom Krivokapićem, i sa nezavisnim poslanicima Aleksandrom Damjanovićem i Goranom Danilovićem.

“SDP je više puta saopštio jasan i precizan stav da je za opoziciju u ovom trenutku najoptimalniji model da kroz rad u Odboru za reformu izbornog i drugog zakonodavstva zajednički izvrši što jači pritisak na vlast u cilju stvaranja boljih uslova u susret predstojećim izborima. DPS je na dijalog oko najšireg spektra izbornih tema pristala pod unutrašnjim i pritiskom EU i time priznala da postojeći ambijent ne omogućava ni minimum uslova za fer izbore”, poručuje Vujović.

On dodaje da zbog toga opozicija treba “da iskoristi tu šansu, a ne da se bavi međusobnim prepucavanjima, čiji je jedini cilj ko će od dvije najbrojnije opozicione grupacije u datom trenutku više profitirati”.

“Nadamo se da je tih diletantskih postupaka od strane ovih aktera bilo i previše tokom 2018. i to od razbijanja građanske opozicije do farsičnog ponašanja tokom izbora predsjedničkog kandidata”.

“SDP neće biti dio takvih predstava od kojih je javnost umorna, već i sada ,kao i uvijek, predlaže konkretne poteze za koje smatramo da mogu biti realna zajednička tačka u djelovanju opozicije. SDP će se i u ovoj, kao i prošloj godini, dominatno baviti socijalno-ekonomskim položajem svih naših građana”, zaključuje se u reagovanju Vujovića.

Bonus video: