Lekić o navodima Jasavić: To su histerična lupetanja

“Članovima Pozitivne želim sve najbolje i na njima je da donose odluke koje hoće i da, kao svi ostali, za njih preuzmu javnu odgovornost sa svim posljedicama"
61 pregleda 341 komentar(a)
Miodrag Lekić, Foto: Arhiva Vijesti
Miodrag Lekić, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 19.01.2016. 11:26h

Lider Demosa Miodrag Lekić kazao je da se Crna Gora nalazi u veoma ozbiljnoj situaciji, zbog čega neće komentarisati “tuđe neozbiljnosti, posebno ne histerična lupetanja”.

Jasavić je komentarišući Lekićevu raniju ocjenu da bi opozicioni poslanici koji bi podržali Vladu time obezbijedili sebi „trajno negativno mjesto u istoriji, od kojih se ni njihovi potomci ne bi lako oporavili“, rekla da je mislila da je „doba kletvi i proklinjanja za nama, ali izgleda da ipak nije“.

“To je filozofija koja je 1938. iznjedrila Kristalnu noć u Njemačkoj, kada su Jevreji plaćali „grijehe“ svojih predaka, a na našem prostoru ta ideja je 90-ih izrodila rat, etnička čišćenja, deportacije, nacionalnu segregaciju, najradikalnije vidove vjerske netolerancije i najmračinje zločine koje je Evropa vidjela nakon drugog svjetskog rata“, kazala je ona.

Lekić je u izjavi za “Vijesti” podsjetio “da u dužem periodu nisam ni pominjao Pozitivnu Crnu Goru, niti to činim ovih dana”.

“Članovima Pozitivne želim sve najbolje i na njima je da donose odluke koje hoće i da, kao svi ostali, za njih preuzmu javnu odgovornost sa svim posljedicama. Nadam se da mi niko neće zabraniti pravo na podsjećanje na elementaran pojam politike i činjenicu da opozicione stranke nigdje na svijetu, dakle ni u jednoj zemlji, ne glasaju povjerenje vladi. Ne znam zašto bi taj načelan stav izazivao bili čiju neurozu”, kazao je Lekić.

Bonus video: