Vujović: RTCG - od podrške ratnoj do divljenja spuškoj politici

Vujović dodaje da SDP poštujuje profesionalni rad velikog broja ljudi, te da je partija "dodatno obavezana da od ružičastih – pink uzurpatora u ovoj kući odbrani Ustavom zagarantovano pravo građana na objektivnost informisanja"
88 komentar(a)
RTCG, Foto: Luka Zeković
RTCG, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 17.01.2016. 14:14h

Predstavnik SDP u radnoj grupi za parlamentarnog dijaloga za pripremu slobodnih izbora Ivan Vujović saopštio je da o kvalitetu informativnog programa Javnog servisa najbolje pokazuju navodi iz godišnjih izvještaja o napretku Evropske Komisije, deklaracija POSP-a – zajedničkog odbora evropskog i crnogorskog parlamenta, rezolucija Evropskog parlamenta za Crnu Goru.

"U svim tim dokumentima se upozorava Država Crna Gora da obezbijedi nezavisnost i objektivnost ove medijske kuće. Savjet i vođstvo ove kuće moralo bi na djelu pokazati da doprinose evroatlantskom putu afirmacijom profesionalnih standarda a ne voditi kuću u još jedno posrnuće kao ono iz 90-tih. Propagandni politički program RTCG radi po istom modelu ratnog, a sada novinarstva služenja štetnim namjerama jedne partije. Kad građani teško žive onda DPS mora da ih zatrpa pinkastim obmanama - ružičastom budućnošću „ budvanskog modela razvoja“. Što je stanje gore to laži moraju biti veće. Kako tada tako i danas ova televizija je koordinate dobijala iz beogradskih centara. Ratnih devedesetih je sluzila Miloševićevom RTS-u dok je danas na usluzi Pink-Informerovskoj najamnickoj propagandi na “patriotskom” zadatku čišćenja medijskog prostora i stvaranja DPS carstva neistina", navodi Vujović.

Od dodaje da je "partijski DPS servis je prešao put od bezrezervne podrške haškoj – ratnoj do fanatičnog divljenja spuškoj politici".

"I začudo u oba ova ciklusa ključni protivnik je bio SDP. U prvom jer je pozivao da se ne ratuje u “Ratu za mir”, a u drugom jer je pozivao i poziva da se ne krčmi i otima narodna imovina po uzoru na "budvanski model razvoja". Model se i dalje reklamira ali sada za čitavu Crnu Goru a on je greškom, na sreću, upravo opisan u serijalu “Mehanizam” partijskog servisa", navodi se.

Vujović dodaje da SDP poštujuje profesionalni rad velikog broja ljudi, te da je partija "dodatno obavezana da od ružičastih – pink uzurpatora u ovoj kući odbrani Ustavom zagarantovano pravo građana na objektivnost informisanja", dodajući da se "iz laži se nikad ništa dobro nije rodilo".

"Što se SDP tiče sa ovakvim uredničkim timom informativmog programa Javnog ne može biti poštenih izbora jer je od nepovjerenja u izborni proces jedino veće nepovjerenje u objektivnost medijske kuće, koju finansiraju svi građani, a ne samo članovi i simpatizeri DPS i njihovih satelita", zaključuje Vujović.

Bonus video: