Brajović: Umjesto demagogije, nudimo odgovornost i ozbiljnost

Na izbornoj Konvenciji SD Kotora, izabrano je 20 delegata za Kongres, i četiri kandidata za Glavni odbor
10 komentar(a)
SD Kotor, Ivan Brajović, Foto: SD Kotor
SD Kotor, Ivan Brajović, Foto: SD Kotor
Ažurirano: 08.01.2016. 18:46h

Na izbornoj Konvenciji SD Kotora, na kojoj su izabrani delegati za prvi Kongres i kandidati za Glavni odbor, predsjednik Socijaldemokrata je rekao da ta partija umjesto demagogije i populizma, nudi odgovornost i ozbiljnost, što podrazumijeva moderan pristup politici i preuzimanje odgovornosti za konkretne projekte koje će Crnoj Gori obezbijediti snažan ekonomski razvoj u narednom periodu.

“Nakon ostvarenja dva naša istorijska cilja, obnove nezavisnosti i dobijanje pozivnice za članstvo u NATO-u, Socijaldemokrate insistiraju na potrebi okupljanja oko ostvarenja našeg trećeg velikog cilja – partnerstva za snažan ekonomski razvoj Crne Gore. Poboljšanje životnog standarda građana i ekonomski razvoj Crne Gore su naš prioritet. A to ne možemo demagogijom I populizmom, nego odgovornošću i ozbiljnošću, koja krasi nas u SD-u. Osim toga, svjesni smo da stalno moramo čuvati prethodno dostignuto, i sa tim se ne smijemo igrati. Socijaldemokratama je osnovna ideja vodilja nacionalni i državni interes Crne Gore, i sa tim se nećemo igrati”, kazao je Brajović.

On je dodao da su stvari počele da dolaze na svoje na lokalnom nivou, gdje SD formalizuje faktičko stanjei potpisuje koalicione sporazume sa partnerima sa kojima vrši vlast, a slični procesi će ubrzo početi i na državnom nivou da se dešavaju.

Na konvenciji je izdvojio mlade kao posebnu grupu na koju će Socijaldemokrate staviti poseban akcenat.

“Jedna grupacija je posebno u fokusu Socijaldemokrata. To su mladi. Uvijek ćemo biti otvoreni za mlade, uvijek ćemo ih podržavati i zajedno sa nima ostvarivati nove političke pobjede. Zato mladi u SD-u nijesu budućnost, nego sadašnjost. Na Kongresu, na kojem ćemo izabrati rukovodstvo Partije i najviša partijska tijela, će svaki delegat glasati po sopstvenom nahođenju, onako kako misli da treba, kao slobodan čovjek, kako i dolikuje Socijaldemokratama. Vrata SD-a su, kao partije moderne ljevice, uvijek otvorena za sve vaše sugestije, prijedloge i kritike. Budite slobodni da izrazite svoj stav i svoje mišljenje, kako bi naše političko djelovanje bilo što bolje, da sjutra budemo ponosni na ostvarene rezultate. Ja sam siguran da će Kotor dati veliki doprinos u ostvarenju naše vizije moderne, građanske, evropske i evroatlantske Crne Gore”, naglasio je Brajović.

Na izbornoj Konvenciji SD Kotora, izabrano je 20 delegata za Kongres, i 4 kandidata za Glavni odbor: Snežana Borozan, Ilija Milošević, Vladimir Stjepčević i Miloš Džudović.

Na ovoj Konvenciji, izabrani su: Miloš Čelanović za koordinatora Omladine Socijaldemokrata Kotora i Snežana Borozan za koordinatorku Foruma žena SD Kotor.

Pored Brajovića, izbornoj Konvenciji su prisustvovali Rada Koprivica-predsjednica Foruma žena SD Crne Gore i funkcioner SD-a Žarko Radulović.

Bonus video: