DPS Kolašin: Parlmentarna većina još jednom opstruisala zakon

Iz Opštinskog odbora (OO) DPS-a pozivaju „nadležne organe da što prije donesu odgovarajuće odluke iz svoje nadležnosti"
7 komentar(a)
kolašin, Foto: Wikipedia
kolašin, Foto: Wikipedia
Ažurirano: 29.12.2015. 14:35h

Skidanjem sa dnevnog reda Skupštine opštine (SO) Kolašin odluke o izboru Opštinske izborne komisije (OIK), parlmentarna većina je još jednom opstruisala zakon. To su saopštili iz, u tom gradu opozicione Demokratske partije socijalista (DPS) i podsjetili da je, kako tvrde, isto učinjeno i prije godinu.

„Navikli da improvizacijama i nezakonitostima supstituišu ono sto su nadležnosti OIK ,kroz nelegitimna mišljenja nepostojećeg sekretara OIK Perunike Popović, doveli su SO u zonu nezakonitog donošenja odluka cijelu proteklu godinu. Parlamentarna većina u Kolašinu je otišla i korak dalje , te pored upozorenja sa raznih državnih adresa, i dalje, ne poštujući zakon o izboru odbornika i poslanika, sada političkim subjektima sugerišu koga da predlože u OIK" navodi se u saopštenju kolašinskog DPS-a.

U toj partiji kažu da neće prihvatiti ultimatume, jer je „neprimjereno da se kadrovska rješenja DPS određuju od onih koji obavljaju vlast. A ne od onih kojima to pravo legitmno pripada“.

Iz Opštinskog odbora (OO) DPS-a pozivaju „nadležne organe da što prije donesu odgovarajuće odluke iz svoje nadležnosti kako bi se pravno nasiljeparlamentarne većine u Kolašinu što prije zaustavilo i izbjegle veće posljedice nezakonitosti u radu SO“.

„Naglašavamo da je 2016- a izborna, te da je te je neophodno hitno donošenje odluke o formiranju OIK koji ce raditi punim kapacitetom“", poručuju iz OO DPS.

Bonus video: