Stjepović: Vlast sve ono što je loše urađeno prikriva pozivnicom za NATO

Statistika prosječne visine zarada u Danilovgradu kao i ocjene građana za posvećenost lokalne uprave i brzinu rješavanja njihovih problema u prošloj godini, neprihvatljva je za Demokrate
72 pregleda 2 komentar(a)
Duško Stjepović, Foto: Demokrate
Duško Stjepović, Foto: Demokrate
Ažurirano: 29.12.2015. 11:30h

Prosjek plata u Danilovgradu od 384 eura, čime se ta opština nalazi na pretposljednjem mjestu poslije Petnjice, ne predstavlja nikakvo iznenađenje, smatra Duško Stjepović član medijskog tima Demokratske Crne Gore.

"Ne čudi ni to da niko iz lokalne vlasti nije našao za shodno da se makar pokuša „izvući“ onom starom da „statistika više skriva nego otkriva“, jer su i oni svjesni da bi im demantovanje navedenog podatka, koji otkriva svu bijedu koju su svojim lošim upravljanjem opštinom „priuštili“ Danilovgrađanima, više štete nanijelo. Drugim riječima, pokrili su se ušima i čekaju da činjenice potonu pred naletom cunamija svađalačkih tema, koji odavno pripremaju, ili priče o ulozi NATO-a u plijevljenju loza po Bjelopavlićima", kazao je Stjepović.

Statistika prosječne visine zarada u Danilovgradu kao i ocjene građana za posvećenost lokalne uprave i brzinu rješavanja njihovih problema u prošloj godini, neprihvatljva je za Demokrate.

"Ono što nas čini tužnim jeste spoznaja da se svijest ljudi u DPS-u i njihov način lažiranja stvarnosti za četvrt vijeka nije promijenio ni za promil, te da ćemo biti primorani da u narednim danima slušamo kako smo zaposleni, dok neuspješno više godina tražimo posao; da se pitamo jesmo li ludi kad vidimo da naši rođaci, prijatelji i komšije ostaju bez posla dok se ovi slavodobitno prse sa „smanjenom stopom nezaposlenosti“; da trljamo oči od nevjerovanja u prizor prolaska kamiona koji pere ulice, jer je to u Danilovgradu pojava čija je rijetkost ravna prolasku Halejeve komete", kazao je Stjepović.

Za Demokrate Danilovgrada, posebno je iritantno kada vlast sve loše urađeno na lokalnom nivou, želi da prikrije pozivnicom za NATO.

"Ovaj vojni savez, ostanak van njega ili punopravno članstvo u njemu, o čemu toliko malo znaju da i sve što kažu o tome predstavlja vrijeđanje inteligencije, niti je krivo za nezaposlenost, lošu putnu infrastrukturu, zapošljavanje po političkoj podobnosti, zatvaranje fabrika ili kupovinu glasača za metar drva, niti će sve te rane zaliječiti. U tom smislu, tragikomično djeluje izjava predsjednika Opštine kako će, ulaskom u NATO, Danilovgrad brzo osjetiti bo­lji­tak, jer se oče­ku­je „pla­sman pr­o­iz­vo­da iz ovo­ga kra­ja za po­tre­be NA­TO-a“. Nakon što čujemo ovakve izjave, osim što pomislimo da se ljudima, koji su se specijalizovali za pravljenje unutrašnjih i spoljašnjih navoja i zupčanika, pod hitno mora skrenuti pažnja da ne pokazuju svoje neznanje u oblasti međunarodnog prava i međunarodnih odnosa ili, bar, da ne slušaju pogrešne savjete, mi u Demokratskoj Crnoj Gori odmah prepoznajemo neodoljivu želju i potrebu neodgovorne i nesposobne vlasti da svoju neodgovornost i nesposobnost na lokalnom nivou, pa čak i kad su u pitanju komunalni problemi, “peglaju” ideološkom pričom o NATO-u", kazao je Stjepović.

Bonus video: