Vujanović: Nikolić da prestane da vrijeđa mene i Đukanovića

"Iz moje i reakcije predsjednika Vlade Crne Gore vidjeli ste da se, kao i uvijek, nijesmo miješali u vođenje državne politike Srbije i naravno, takođe kao i uvijek, da nijesmo nikoga uvrijedili", rekao je Vujanović
181 pregleda 98 komentar(a)
Filip Vujanović, Tomislav Nikolić, Foto: Fonet
Filip Vujanović, Tomislav Nikolić, Foto: Fonet
Ažurirano: 27.12.2015. 11:40h

Iskreno se nadam da će predsjednik Srbije Tomislav Nikolić poštovati suvereno pravo Crne Gore da samostalno vodi svoju državnu politiku i da će prestati da lično vrijeđa one koji tu politiku vode, poručio je predsjednik Crne Gore Filip Vujanović.

On je komentarišući izjavu Nikolića "da prijateljstvo Srbije od Crne Gore nije uzvraćeno" i da kritiku Crnoj Gori nije "odćutao jer se nije uzdržavao kritike ni drugima pa neće ni Crnoj Gori", naveo da misli "da javnu raspravu o ovome treba preseliti na personalnu ravan".

"I dodatno se međusobno razjasniti u korist dobrih odnosa Crne Gore i Srbije i naših bliskih naroda. Takvi odnosi podrazumijevaju poštovanje suvereniteta, ravnopravnosti i ne miješanje u unutrašnja pitanja. A predsjednik Nikolić se izjavom o EU i NATO aspiracijama Crne Gore, čime kako to gospodin Nikolić konstatuje 'svjesno poništava samostalnost i pristaje da bude nečija igračka' i ocjenom naših državnih odluka u tom povodu, ozbiljno miješa u našu državnu politiku. Uz to, nažalost, hoću da vjerujem bez namjere, uz upućivanje ličnih uvreda meni i predsjedniku Vlade Crne Gore", naveo je Vujanović.

On je istakao da izjave Nikolića ne mogu uticati na odnose državnih rukovodstava Crne Gore i Srbije.

"Iskreno se nadam da će predsjednik Nikolić poštovati suvereno pravo Crne Gore da samostalno vodi svoju državnu politiku i da će prestati da lično vrijeđa one koji tu politiku vode. Iz moje i reakcije predsjednika Vlade Crne Gore vidjeli ste da se, kao i uvijek, nijesmo miješali u vođenje državne politike Srbije i naravno, takođe kao i uvijek, da nijesmo nikoga uvrijedili", zaključio je Vujanović.

Bonus video: