Nikolić odgovorio državnom vrhu: Neću da vam oćutim

Nikolić je potom naglasio da "takvo ponašanje Crne Gore ne mijenja naš odnos prema njoj."
124 pregleda 47 komentar(a)
Berane, Tomislav Nikolić, Filip Vujanović, Foto: Tufik Softić
Berane, Tomislav Nikolić, Filip Vujanović, Foto: Tufik Softić
Ažurirano: 26.12.2015. 09:16h

Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić je poručio crnogorskom državnom vrhu da nije promijenio stav.

"Komentarisao sam kako se odnose prema srpskom narodu, prema svjetskoj situaciji, u kojoj se isključivo stavljaju na jednu stranu i da bi to ostvarili, donose odluke koje su direktno suprotstavljene interesima Srbije, kao što je glasanje u Unesku", rekao je Nikolić.

Nikolić je u intervjuu za ruski “Sputnjik” kazao da Crna Gora izborom NATO i EU puta poništava svoju samostalnost i pristaje da bude nečija igračka, na šta je reagovao Milo Đukanović kazavši da je to novi ton Beograda prema Podgorici i da je začuđen.

Sa druge strane, predsjednik Filip Vujanović je kazao da ga ne čudi stav Nikolića i zamjerio mu što brzo mijenja stavove.

Nikolić je potom naglasio da "takvo ponašanje Crne Gore ne mijenja naš odnos prema njoj."

"Samo kažem šta mislim da nije dobro u njihovom odnosu prema Srbiji. Neću se ljutiti i ako od njih saznam da je Srbija načinila neku grešku. Mi svoje greške ispravljamo, a oni sami vode svoju politiku, pa neka riješe", rekao je Nikolić, ističući da od Srbije nikome u regionu ne prijeti opasnost, pa ni Crnoj Gori.

"Samo bih voleo da na naše prijateljstvo bude uzvraćeno prijateljstvo, a očigledno nije. Nisam oćutao ni drugima, pa neću ni njima".

Bonus video: