Bečić: Katnić da procesuira i šefa nad šefovima

Lider Demokrata je upozorio sve aktere na političkoj sceni da ne nasjedaju na tu priču „poznatog ideološkog kameleona Mila Đukanovića“
98 pregleda 79 komentar(a)
Aleksa Bečić, Demokrate, Foto: Siniša Luković
Aleksa Bečić, Demokrate, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 22.12.2015. 20:38h

Predsjednik Demokrata Aleksa Bečić ocijenio je da aktivnostima pravosudnih organa i političkim pristiskom za stvaranje uslova za fer izbore, DPS polako gubi konce vlasti.

„DPS doživljava ozbiljne unutrašnje potrese – nisu uspjeli da spasu Marovića, pritisak se povećava na njih i iznutra i spolja, uticaj i moć jenjavaju i brod polako tone, a omča se polako,ali sugurno steže ka onome ko je suština problema. Rad Specijalnog državnog tužilaštva očito nam je pomogao da shvatimo ko su, kako je tužilac Milivoje Katnić rekao, šefovi organizovanih kriminalnih grupa po pojedinim opštinama, ali nas će u narednom periodu interesovati ko je i „šef nad šefovima“. Ko je koordinirao ovim procesima, ko se nalazio na čelu, ko je predsjednik, ko je sa njima sarađivao i sa njima dijelio plijen. Da li sam to ja, vi, ili predsjednik DPS Milo Đukanović“, kazao je Bečić na izbornoj konvenciji Demokrata u Tivtu.

On je naglasio da je „klupko počelo da se odmotava“, te da zbog toga DPS opet pribjegava metodu stvaranja podjela kako bi se problemi zamaglili i skrenula pažnja javnosti.

„Svi oni koji učlstvuju u ponovnom dijeljenju i blokovskoj podjeli Crne Gore, sada po pitanju NATO-a, duvaju direktno u jedra Đukanoviću i daju mu prijeko potrebnu političku infuziju kako bi pokušao da politički preživi. Jedni to rade kako bi prikrili katastrofalnu socio-ekonomsku situaciju u Crnoj Gori, a drugi da bi pokušali po ko zna koji put, da prigrabe još koju godinu mandata i privilegija“, kazao je Bečić dodajući da građani stoga moraju prepoznati i izbjeći „zamku koja im se sprema na narednim izborima“ da izbore ne dožive kao priliku za odlučivanje o tome kako je neko vršio vlast i treba li mu je ponovno povjeriti, već da glasaju iz prizme ko je od partija za, a ko protiv NATO-a.

Lider Demokrata je upozorio sve aktere na političkoj sceni da ne nasjedaju na tu priču „poznatog ideološkog kameleona Mila Đukanovića“ i da „ne budu saučesnici u utakmicama koje je on dokazao da zna da igra“.

„Kako je na taj način voditi politiku i najlakše je tako dolaziti do mandata i privlegija, ali to nije pošteno prema građanima“, istakao je Bečić dodajući da je „90 odsto“ građana svjesno da glavni problemi Crne Gore čeže u krupciji, kriminalu, nepotizmu, partijskim zloupotrebama, pljačkaškoj privatizaciji i uništavanju ekonomske perspektive stanovništva.

On je kazao da je zadovoljan sa do sada postignutim u Radnoj grupi za stvaranje izbornog povjerenja koja “polako,ali sigurno suštinski ostvaruje Program Demokrata za izlazak iz političke krize“, i naglasio da DPS lagano ostaje bez mehanizama za manipulisanje izbornom voljom građana.

Bečić je kazao da građane zanima „đe su onih 40 hiljada novih radnih mjesta koje je Đukanović obećao 2011 i kako prodaje Institut Igalo kao plac na pjeni od mora za 40 eura po kvadratu a Veselin Pejović dobija obeštećenje za plac KAP-a u Podgorici po cijeni od 450 eura po kvadratu“, te kako Tivat kao najuspješnija crnogorska opština sa najviše stranih investitora, istovremeno ima i najveću stopu nezaposlenosti na primorju.

Potpredsjednik Demokrata Miomir Pejović kazao je da će za njih na predstojećim lokalnim izborima glasati „svi kojima smeta da ministar finansija Radoje Žugić i predsjednica Vrhovnog suda Vesna Medenica u Krašićima na obali mora zidaju velelepne vile od para otetih od građana“.

Na konvenciji je izabran prvi OO Demokratske CG u Tivtu od 20 članova, a za njegovog predsjednika izabran je Vladimir Arsić.

Bonus video: