SDP: Kriza uslovljena nepovjerenjem organizovanja slobodnih izbora

Predsjedništvo je konstatovalo političku krizu koja je, kako su kazali, dominantno uslovljena nedostatkom povjerenja u mogućnost organizovanja poštenih i slobodnih izbora, nepovjerenja u institucije koje su taj proces nadležne da sprovedu i obezbijede
4 komentar(a)
SDP logo, Foto: Sdp.co.me
SDP logo, Foto: Sdp.co.me
Ažurirano: 18.12.2015. 15:06h

Politička kriza u Crnoj Gori dominantno je uslovljena nedostatkom povjerenja u mogućnost organizovanja poštenih i slobodnih izbora, nepovjerenja u institucije koje su ovaj proces nadležne da sprovedu i obezbijede, ocijenilo je Predsjedništvo Socijaldemokratske partije (SDP).

Iz te stranke saopšteno je da je danas u Podgorici održana sjednica Predsjedništva na kojoj su jednoglasno usvojeni zaključci o političkim i organizacionim pitanjima.

Predsjedništvo je konstatovalo političku krizu koja je, kako su kazali, dominantno uslovljena nedostatkom povjerenja u mogućnost organizovanja poštenih i slobodnih izbora, nepovjerenja u institucije koje su taj proces nadležne da sprovedu i obezbijede.

"Predsjedništvo ocjenjuje veoma važnim i daje punu podršku naporima lidera Ranka Krivokapića koji se tiču početka parlamentarnog dijaloga, kako bi se sačuvalo dostignuto, a krenulo u nužne promjene", saopšteno je nakon sjednice.

Predsjedništvo, kako se navodi, cijeni direktnu podršku Evropske komisije toj inicijativi Krivokapića, kao dalju međunarodnu afirmaciju Partije, njenog liderstva i politike.

"Predsjedništvo dodatno poziva i obavezuje Poslanički klub SDP-a da aktivno učestvuju u realizaciji rada Radne grupe parlamentarnog dijaloga, posebno pozdravlja napore i zalaganje potpredsjednika Raška Konjevića na čelu MUP-a sa ciljem stvaranja uslova i pretpostavki za fer i slobodne izbore iz domena ovog resora", kaže se u saopštenju.

Navodi se da Predsedništvo cijeni odluku o upućivanju pozivnice Crnoj Gori za punopravno članstvo u NATO, donešenoj 2. decembra, kao pobjedu politike SDP-a od osnivanja i uspjeh političkih i diplomatskih aktivnosti na tom planu vrha Partije i njenog članstva.

"Predsjedništvo konstatuje da SDP ostaje istinski garant nastavka demokratskih reformi i snaženju vladavine prava kroz institucije Crne Gore", navodi se u saopštenju.

Predsjedništvo je kao obrazac rada istaklo posljednje aktivnosti Partije na svim nivoima, od Konvencija opštinskih organizacija do kontakta sa građanima i članstvom.

Predsjedništvo je pozvalo sve na dalji intenzivniji nastavak ovih aktivnosti, kako bi na predstojećim parlamentarnim izborima ostvarili dobar rezultat.

"Obavezuju se Komisije SDP, posebni oblici organizovanja i organizacija Partije na svim nivoima da dodatno unaprijede i intenziviraju svoj rad, da redovno o svom radu izvještavaju Sekretarijat Partije", navodi se u saopštenju.

Bonus video: