Ražnatović: Pored elektronske identifikacije neophodna kontrola državnog novca

Ražnatović je kazao da pored pomenutog smo svjedoci, kroz aferu Snimak, zloupotreba državnih i opštinskih resursa u partijske svrhe
5 komentar(a)
Aleksandar Ražnatović, Foto: Pozitivna Crna Gora
Aleksandar Ražnatović, Foto: Pozitivna Crna Gora
Ažurirano: 11.12.2015. 14:35h

Iako predstoji izdavanje Uputstva za upotrebu uređaja za elektronsku identifikaciju birača, time se proces ne završava, već naprotiv tek počinje u cilju uspostavljanja fer, slobodnih i demokratskih izbora, smatra Aleksandar Ražnatović član Radne grupe.

Ražantović je nakon današnjeg sastanka Radne grupe, na kojem je predstavljen Uređaj za elektronsku identifikaciju birača, kazao da je sistem krajnje jednostavan za upotrebu i da njime treba da se značajno smanje zloupotrebe prilikom glasanja, kao i mogućih upisa duplih birača u biračkom spisku.

„Iako predstoji izdavanje Uputstva za korišćenje istih od strane MUP-a, time se ne završava ovaj proces, već naprotiv tek počinje, kako bismo u Crnoj Gori imali fer, slobodne i demokratske izbore“, istakao je Ražnatović.

On je kazao da pored pomenutog smo svjedoci, kroz aferu Snimak, zloupotreba državnih i opštinskih resursa u partijske svrhe, te je u tom pravcu važno uspostaviti kontrolni mehanizam za tokove državnog novca.

„Iako su neki od aktera dokazanih zloupotreba i krivično osuđeni, makar i uslovnom kaznom jeste korak naprijed, ali i ozbiljno upozorenje da se to ubuduće neće tolerisati. Bez kontrole tokova državnog novca ne može se govoriti o fer, slobodnim i demokratskim izborima“, naglasio je Ražnatović, dodajući da na izborima svaki građanin treba glasati po ličnom nahođenju bez pritisaka, „ jer izbori moraju prikazati slobodnu volju građana“.

Bonus video: