Priča o NATO-u jača samo DPS

Komentarišući mogućnost da zbog potenciranja pozivnice u DPS-u i najave anti-NATO protesta Demokratskog fronta, pitanje članstva u alijansi bude okosnica narednih izbora, Lekić je radiju “Slobodna Evropa” kazao da demokratske snage ne bi trebalo da dozvole takav scenario
62 pregleda 34 komentar(a)
Aleksa Bečić, Žarko Rakčević, Miodrag Lekić, Foto: Boris Pejović
Aleksa Bečić, Žarko Rakčević, Miodrag Lekić, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 09.12.2015. 16:36h

Građanske partije ne smiju prihvatiti da pitanje članstva u NATO-u bude osnova kampanje na parlamentarnim izborima, jer će oštro polarizovati društvo od čega će najviše profitirati Demokratska partija socijalista (DPS), ocijenili su lideri Demosa i Demokratske Crne Gore Miodrag Lekić i Aleksa Bečić.

Komentarišući mogućnost da zbog potenciranja pozivnice u DPS-u i najave anti-NATO protesta Demokratskog fronta, pitanje članstva u alijansi bude okosnica narednih izbora, Lekić je radiju “Slobodna Evropa” kazao da demokratske snage ne bi trebalo da dozvole takav scenario.

“Ne treba da učestvuju u njemu jer Crna Gora ima mnogo zanačajnije teme od NATO-a, iako je uvažavam kao ozbiljnu. Drugo, tema odluke o pristupanju NATO savezu dolazi, tek, za godinu, godinu i po, možda i dvije, pod pretpostavkom da zemlje članice ratifikuju pozivnicu”, kazao je Lekić, dok je Bečić upozorio da će od blokovske podjele građana najveću korist izvući DPS.

On smatra da je važno jačati građanski korpus unutar opozicije, “što je strategija koja ne bi išla na ruku DPS-u”.

“Očito da će se zloupotreba pitanja NATO-a nastaviti, jer u njemu mnogi vide mogućnost političkog preživljavanja. Jedni da bi prikrili katastrofalnu situaciju u koju su doveli Crnu Goru, drugi da bi čuvajući svoje pozicije pokušali da se revitalizuju a treći da bi pod zavjesom nove podjele Crne Gore pokušali da ugrabe još koju godinu funkcija i privilegija“, upozorio je Bečić.

Poslanik DPS-a Ljuiđ Škrelja ocijenio je da ta stranka politički ne zloupotrebljava pozivnicu u NATO.

“Mi niti organizujemo mitinge za NATO niti dajemo neko pretjerano oduševljenje nekim skupovima, ali oni se plaše DPS-a pa pokušavaju da raznoraznim manipulacijama predstave to kao dobitnu kombinaciju za DPS“, kazao je Škrelja.

Bonus video: