"TEŽAK UDAR NA VLADAVINU PRAVA"

Pavićević: Stavljanje Medojevića u zatvor je čisto pravno nasilje, odmah ga pustiti na slobodu

"Apelujem na sve na smirivanje strasti. Očekujem od sudske vlasti da se u slučaju Nebojše Medojevića striktno pridržava i člana 1 crnogorskog ustava u kojem piše da se država Crna Gora zasniva na načelu vladavine prava i člana 86. u kojem piše da poslanik uživa imunitet"
180 pregleda 27 komentar(a)
Vladimir Pavićević, Foto: Crnogorska
Vladimir Pavićević, Foto: Crnogorska
Ažurirano: 01.12.2018. 07:58h

Predsjednik Crnogorske Vladimir Pavićević izjavio je danas da je stavljanje u zatvor poslanika Demokratskog fronta (DF) Nebojše Medojevića čisto pravno nasilje i težak udar na vladavinu pravu.

On je dodao da sudska vlast u ovom slučaju treba da sudi po slovu zakona i da pokaže da je nezavisna grana vlasti, dok izvršna vlast mora da se suzdrži od svake vrste pritisaka ili uslovljavanja jer vladavina prava i podjela vlasti to nalažu.

"Apelujem na sve na smirivanje strasti. Očekujem od sudske vlasti da se u slučaju Nebojše Medojevića striktno pridržava i člana 1 crnogorskog ustava u kojem piše da se država Crna Gora zasniva na načelu vladavine prava i člana 86. u kojem piše da poslanik uživa imunitet. Poslanik Medojević treba da bude hitno pušten na slobodu", rekao je Pavićević.

Pavićević je dodao da noćno hapšenje poslanika jedino doprinosi pravnoj nesigurnosti, što bi trebalo da zabrine crnogorskog građanina, a crnogorske političare u ovoj situaciji da podstakne na solidarnost sa poslanikom Medojevićem, bez obzira na razlike u političkim stavovima.

"Jedino čemu doprinosi ovo noćno hapšenje je pravna nesigurnost u Crnoj Gori. Mislim da tome treba da se usprotivimo, a posebno pokušaju izvrdavanja instituta imuniteta poslanika čiji je smisao upravo taj da poslanik ne može biti lišen slobode bez odobrenja Skupštine“, poručio je Pavićević.