Knežević: Miodrag Vuković da saopšti o čemu je razgovarao sa Duškom Kneževićem u Skupštini

"Lično sam vidio Duška Kneževića i Miška Vukovića u hodniku kako su izašli iz kancelarija", tvrdi jedan od lidera DF-a
15058 pregleda 8 komentar(a)
Sa presa DF-a, Foto: Facebook.com
Sa presa DF-a, Foto: Facebook.com
Ažurirano: 12.01.2019. 13:45h

Jedan od lidera Demokratskog fronta Milan Knežević pozvao je na današnjoj pres konferenciji Demokratskog fronta (DF) poslanika Demokratske partije socijalista (DPS) Miodraga Vukovića da saopšti o čemu je krajem decembra u Skupštini razgovarao sa prvim čovjekom Atlas grupe, Duškom Kneževićem.

"Pozivam dekana Univerziteta Mediteran, Miška Vukovića, koji je vlasništvo prof. dr Duška Kneževića, da saopšti crnogorskoj javnosti šta je razgovarao u Skupštini Crne Gore za vrijeme mog boravka tamo, onih 14 dana kada sam odbio da se povinujem rješenju Borisa Savića da budem stavljen u zatvor dva mjeseca.

Lično sam vidio Duška Kneževića i Miška Vukovića u hodniku kako su izašli iz kancelarija, Miško Vuković je bio blijed kao krpa, sa njega se slivao znoj kao da je pokosio sve pivske livade. I pozivam Miška Vukovića da kaže o čemu je razgovarao sa Duškom Kneževićem i šta je njemu Duško Knežević kazao toga dana, a postoje i kamere u holu Skupštine", rekao je Knežević.

Jedan od lidera DF-a, Andrija Mandić, prethodno je najavio da će DF u ponedjeljak predati krivičnu prijavu protiv predsjednika Atlas grupe Duška Kneževića, bivšeg gradonačelnika Podgorice Slavoljuba Stijepovića, lidera Demokratske partije socijalista Mila Đukanovića i glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića.

On je kazao da će od vrhovnog državnog tužioca Ivice Stankovića zatražiti da primijeni ovlašćenja koja mu stoje na raspolaganju iako, kako je rekao, u DF-u ne očekuju da će on nešto uraditi.

Mandić je naveo da će DF ponuditi opoziciji da zajedno potpišu tekst krivične prijave, kako bi zajedno bili u frontu protiv kriminala i korupcije.

"Ako kolege iz opozicije ne budu željele da budu sa nama, nas trojica (Mandić i njegove kolege Milan Knežević i Nebojša Medojević) ćemo je potpisati”, kazao je Mandić.

On je naveo da je DF 7. oktobra 2017. godine saopštio činjenice u vezi sa kriminalnim radnjama, koje su počinjene u Crnoj Gori, a koje je, kako je kazao, trebalo da budu podmetnute tom političkom savezu, u vezi sa pranjem novca i korupcijom.

"Braneći sebe od podmetanja koje nam je namijenio režim dokazali smo istinu. Danas kada se pojavio konkretan snimak, kažu to je već ona poznata transakcija o kojoj je javnost ranije obaviještena. Obaviještena po sistemu da je demantovano to što smo mi tada tvrdili i govorili", naveo je Mandić.

Knežević je dodao da je Katnić sve vrijeme zloupotrebljavao službeni položaj.

"Pozivam Stankovića da krene u akciju hapšenja Đukanovića, Stijepovića, Katnića i Duška Kneževića“, kazao je on.

Njegov kolega, Nebojša Medojević rekao je da građani Crne Gore moraju da znaju da su nevini ljudi zbog grubih zloupotreba ovlašćenja ležali mjesecima u zatvoru.

"Konačna istina i pored svih blokada i opstrukcija izašla je na vidjelo. Nemam nikakve dileme, poznavajući odnose u DPS-u, u tom trijumviratu krupne korupcije i kriminala, da je to tek prvi snimak koji će Knežević u situaciji kada su ga izdali njegovo najbliži prijatelji obajaviti u narednim danima“, zaključio je Medojević.

Bonus video: