Milić: Ima vremena da se izjasnimo o pozivu Krivokapića

Milić je novinarima u parlamentu rekao da još nije vidio poziv niti je bio u prilici da se upozna sa njegovom sadržinom
2 komentar(a)
Srđan Milić, Foto: Arhiva "Vijesti"
Srđan Milić, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 24.11.2015. 12:40h

Lider Socijalističke narodne partije Srđan Milić kazao je da će se u narednih nekoliko dana izjasniti o pozivu na razgovor koji je predsjednik Skupštine Ranko Krivokapić uputio predsjednicima političkih subjekata u Crnoj Gori. Krivokapić je u ponedjeljak pozvao lidere svih političkih subjekata, osim Socijaldemokrata Crne Gore, da se sastanu 1. decembra kako bi razgovarali o aktuelnoj političkoj krizi u Crnoj Gori i pronalaženju načina za njeno prevazilaženje. Milić je novinarima u parlamentu rekao da još nije vidio poziv niti je bio u prilici da se upozna sa njegovom sadržinom, ali da svakako ima vremena da na njega odgovori. „Juče poslijepodne obaviješten da treba da svratim do prijavnice Skupštine, jer me tamo čeka nešto što treba lično da podignem. Došao sam danas, ali već je to poslato u partiju. Sad ću poći da vidim, vjerovatno je to neko pismo od Krivokapića“, kazao je Milić. On je rekao da još ne zna o čemu se radi, i da je o „nešto o tome pročitao u novinama“.

„Vidim iz medija da se zna sadržina pisma. Uporediću to sa onim koje sam ja dobio, da vidim da li je to isto, ili je meni nešto privatno poslano“, dodao je Milić

„Vidim iz medija da se zna sadržina pisma. Uporediću to sa onim koje sam ja dobio, da vidim da li je to isto, ili je meni nešto privatno poslano“, dodao je Milić. Prema njegovim riječima, daleko je do 1. decembra. „Vidio sam iz medija da je veliki broj ljudi pozvan na taj razgovor, i da postoje neke nedoumice oko toga šta bi se tamo pričalo. Ali, sedam-osam dana ćemo se posvetiti tome. Kad se čekalo od 24. oktobra, kad smo pozvali na dijalog da se riješi politička kriza u Crnoj Gori, neka se sačeka malo i na naš odgovor da li ćemo doći ili ne na taj razgovor“, naveo je Milić. Upitan da li smatra da o političkoj krizi treba da odlučuju samo parlamentarne ili sve političke partije, on je rekao da je to značajno pitanje. „Pitanje je da li su parlamentarne – parlamentarne, i da li među onima koje su pozvane ima nekih koje nijesu parlamentarne, i koji su kriterijumi primjenjivani. Ali, to je već pitanje za Krivokapića. Vidio sam i da je poslao jedan dupli poziv, tako da postoji jedna partija sa dva predstavnika, tako da će to biti vrlo interesantno“, kazao je Milić. Kako je rekao, Krivokapić ima vremena da to objasni. „Kad mu je trebalo mjesec da napiše poziv, valjda za ovih sedam dana objasni šta je mislio u tom pozivu“, dodao je Milić. Na pitanje da li je današnjim dolaskom prekinuo bojkot parlamenta, on je podsjetio da je rekao da neće dolaziti dok se ne izjasne kolege koje je Demokratski front pozvao na bojkot te institucije. „A onda sam vidio iz medija da se skoro svi klubovi, uključujući i pojedince iz kluba koji je pozivao na bojkot, pojavljuju u parlamentu. S obzirom da sam kao pojedinac to rekao, smatrao sam da treba i ja da se pojavim u parlamentu, kad se već svi pojavljuju“, pojasnio je Milić.

Bonus video: