Orlandić dobitnik plakete Ambasador mira

Orlandić je kazao da izbor njega za ambasadora mira ujedno i veliko priznanje za Crnu Goru i postignuti napredak, te da su u proteklih 25 godina građani Crne Gore uspjeli da sačuvaju mir i bezbjednost
6 komentar(a)
Mićo Orlandić, Foto: SD Bar
Mićo Orlandić, Foto: SD Bar
Ažurirano: 23.11.2015. 15:40h

Funkcioner SD i poslanik u Skupštini Crne Gore Mićo Orlandić dobitnik je plakete Ambasador mira. Plaketa mu je dodijeljena na Evropskoj konferenciji lidera u Tirani, koju organizuje Univerzalna mirovna federacija i Ženska federacija za svjetski mir (WFPF).

Iz OO SD Bar saopšteno je da je Orlandić nakon uručenja nagrade rekao da je izbor njega za ambasadora mira ujedno i veliko priznanje za Crnu Goru i postignuti napredak, te da su u proteklih 25 godina građani Crne Gore uspjeli da sačuvaju mir i bezbjednost "i da Crna Gora bude utočište svima koji su morali da bježe sa svojih ognjišta".

"Sa ponosom mogu reći da je i danas to zemlja kojoj su mir, bezbjednost, suživot, multietničnost i saradnja na ravnopravnim osnovama temeljna opredeljenja zasnovana na našoj tradiciji i istoriji i na kojima izgrađujemo modernu Crnu Goru, buduću članicu EU i NATO", rekao je Orlandić.

Iz OO SD su naveli da je Univerzalna mirovna federacija osnovana 2005. kao globalno udruženje akademskih, političkih i religijskih lidera i organizacija okupljenih u cilju promovisanja mira i svijeta u kojem svi ljudi zajedno žive u harmoniji, saradnji i zajedničkom prosperitetu.

"Programi ove izuzetno značajne organizacije se sprovode pod okriljem globalne mreže ambasadora mira čiji životi svjedoče o idealu života za druge i kojisu posvećeni očuvanju moralnih vrijednosti, međuvjerske saradnje, međunarodne harmonije, obnove UN, odgovornih masovnih medija i uspostavljanju globalne kulture mira. Neki od lidera ove međunarodne organizacije su nekadašnji predsjednici Ukrajine, Nigerije i Albanije Leonid Kravuk , Ernest Adegungle Šonekan i Alfred Moisiu, bivši premijeri Jordana i Slovenije El Fajez i Anton Rop", navodi se u saopštenju OO SD Bara.

Bonus video: