Tivćani i drugu godinu slavili bez Filipa Vujanovića

Novosel je za narednu godinu Tivćanima obećao završetak 140 stanova za radnike lokalne i državne uprave na Seljanovu, završetak postrojenja za preradu otadnih voda, nastavak gradnje kanalizacije, izmještanje improvizovanog naselja „7.jul“...
103 pregleda 14 komentar(a)
Ažurirano: 21.11.2015. 19:12h

Tivat je protekle godine ostvario impresivne rezultate, a naše geslo je bilo da svaka generacija treba da izvrši svoj dio obaveza, a ne da ih ostavlja sljedećim generacijama, ocijenio je danas gradonačelnik Tivta Ivan Novosel (DPS). Na svečanoj sjednici lokalnog parlamenta uprličenoj povodom Dana opštine 21. novembra, Novosel je nabrojio niz infrastrukturnih projekata relaizovanih u protekloj godini, po značaju istakavši izgradnju autobuske stanice vrijednu 3,5 miliona eura i završetak rekonstrukcije gradske rive Pine, u što je ukupno uloženo 2,2 miliona eura.

Iako su redovni izbori u Tivtu već za četri mjeseca , upadljivo je da današnjoj proslavi „najuspješnijeg crnogorskog grada“, kako ga zove DPS-SDP vlast, nije prisustvovao niko iz državnog vrha. Predsjednik Filip Vujanović nije došao da čestita Tivćanima Dan opštine već drugu godinu za redom, pa je najvisočiji državni zvaničnik na sjednici lokalnog pralamenta bio načelnik Generalštaba VCG, admiral Dragan Samardžić dok je Vlada bila reprezentovana kroz lik ministarke bez portfelja Marije Vučinović. Tu su bili predstavnici privrednog, kulturnog i političkog života grada i Crne Gore, diplomatskog kora, predstavnici više crnogorskih i gradova iz inostranstva sa kojima Tivat njeguje pobratimske odnose, kao i delegacije velikih stranih investitora iz Porto Montenegra, Luštice bay i Qatari Diara.

„Nikako ne smijemo zaboraviti da se Tivat gradio vjekovima, da smo mi samo nastavili i pospješili trend napretka i da trebamo da nastavimo kao njegovi graditelji. Često razmišljamo što nam nedostaje, ali vrlo malo razmišljamo o onome što imamo i što smo napravili. Vratimo se malo u bližu prošlost i vidjećemo da je urađeno dosta. Danas sa ponosom možemo reći da Tivat gradi svoj brend, da imamo viziju i strategiju, da smo svjesni šta imamo i kuda idemo,“ poručio je okupljenima Novosel, prije nego što je orkestar na svečanoj sjednici SO odsvirao prve stihove „And now, the end is here, and so I face the final curtain...“ hita Frenka Sinatre, pjesme “My Way“.

Novosel je za narednu godinu Tivćanima obećao završetak 140 stanova za radnike lokalne i državne uprave na Seljanovu, završetak postrojenja za preradu otadnih voda, nastavak gradnje kanalizacije, izmještanje improvizovanog naselja „7.jul“...

Tivćane i goste grada pozdravio je predsjendik SO Krsto Bošković (SDP) koji je naglasio da su antifašizam, multietničnost i tolerancija temelji na kojima se Tivat razvija, gajeći prosperitet, stabilnost i mir.

Svečanost proslave Dana opštine počela je ceremonijom polaganja vijenaca na spomenik Palim borcima kod Stare škole, a potom su Gradska muzika, mažoretke i tivatski odred Bokeljske mornarice, prodefilovali gradom.

Novosel je na rivi Pine izvršio smotru odreda Bokeljske mornarice, nakon čega su njeni pripadnici iz starih pušaka-kremenjača ispalili počasni plotun i odigrali tradicionalno kolo ovog 13. vjekova starog udruženja bokeljskih pomoraca.

Na marginama proslave, ditrektorica TO Tivat Bernarda Moškov i predsjednik parlamenta makedonske opštine Karpoš Sašo Lazarevski, potpisali su sporazum o saradnji u oblastima turizma i zajedničke promocije na stranim tržištima.

Galerija

Bonus video: