Đukanović: Čestitam na vidnom unapređenju kvaliteta života građana Tivta

Premijer Đukanović je konstatovao da je poboljšanje infrastrukturne mreže temelj ukupnog razvoja, i važan preduslov za privlačenje stranih investicija
60 pregleda 0 komentar(a)
Tivat, Foto: Opstinativat.me
Tivat, Foto: Opstinativat.me
Ažurirano: 20.11.2015. 18:51h

Predsjednik Vlade Milo Đukanović uputio je, povodom 21. novembra, Dana opštine Tivat, čestitku predsjedniku Opštine Ivanu Novoselu, predsjedniku Skupštine opštine Krstu Boškoviću, odbornicima u Skupštini opštine i svim građanima Tivta.

Koristim priliku da vam čestitam na ostvarenim rezultatima u razvoju Opštine i vidnom unapređenju kvaliteta života građana Tivta, u šta sam se i lično uvjerio prilikom nedavne posjete” - istako je predsjednik Vlade.

Premijer Đukanović je konstatovao da je poboljšanje infrastrukturne mreže temelj ukupnog razvoja, i važan preduslov za privlačenje stranih investicija.

"Posvećenost lokalnog rukovodstva ovom pitanju, između ostalog, doprinijela je boljoj pozicioniranosti Tivta među prestižnim turističkim destinacijama u Evropi i u svijetu. Vaš grad se posljednjih godina s pravom prepoznaje i kao pokretač turističkog i ukupnog razvoja ne samo Crnogorskog primorja, već i cijele Crne Gore. Uvjeren sam da ćemo zajedničkim, jednako posvećenim radom, na planu ispunjavanja obaveza iz evropske i evroatlantske agende, biti svjedoci skorog dobijanja poziva za članstvo u NATO, kao i daljeg progresa u pregovaračkom procesu sa EU", navedeno je u čestitki Đukanovića.

Đukanović je takođe i povodom Dana opštine Kotor uputio čestitku predsjedniku Opštine Aleksandru Stijepčeviću, predsjedniku Skupštine opštine Nikoli Bukilici, odbornicima u Skupštini opštine i svim građanima Kotora.

"Kotor je jedan od bisera Crne Gore, dio svjetske kulturne baštine, grad bogate tradicije i opjevanih prirodnih ljepota, ali i sporta i uvijek modernog duha, kao neraskidiva crnogorska spona sa Evropom. Mjesto prožimanja različitih civilizacija koje su obilježile istoriju ovih prostora", istakao je Đukanović.

Đukanović je podsjetio da lokalna uprava u Kotoru ima posebnu odgovornost, jer jer istovremeno mora biti fokusirana na očuvanje izuzetnog kulturnog nasljeđa i na stvaranje uslova za život po mjeri 21. vijeka.

"U upravljanju tim važnim poslovima možete računati na punu podršku Vlade, prije svega u stvaranju uslova za poboljšanje saobraćajne i komunalne infrastrukture i rješavanje drugih problema od značaja za svakodnevni život građana i kvalitetniju turističku ponudu. Efikasno djelovanje administracije na svim nivoima značajno će doprinijeti ispunjavanju sve zahtjevnijih obaveza do članstva u NATO i EU. Vjerujem da će značajan podstrek za to predstavljati skora odluka o upućivanju poziva Crnoj Gori za članstvo u Alijansi", navedeno je u čestitki Đukanovića.

Krivokapić: Svojim izgledom i vašim vrijednim radom Tivat dobija obrise primorske prijestonice

Predsjednik parlamenta Ranko Krivokapić čestitao je rukovodstvu i građanima Tivta 21. novembar, Dana opštine.

Krivokapić je u čestitki naveo da je tivatski zaliv s Krtoljskim arhipelagom jedan od ljepših prizora koji dočekuje posjetioce Tivta.

"Svojim izgledom i vašim vrijednim radom Tivat dobija obrise primorske prijestonice", ocijenio je Krivokapić.

Prema njegovim riječima, samo ispravnim i pravičnim politikama dostižu se veliki rezultati.

"Tako i Tivćanima želim da svojim odlukama doprinesu kreiranju novih uslova za bolji položaj mladih u zajednici, kao i kvalitetnijeg životnog standarda građana. Stvaranjem takvog ambijenta stvara se bolji podsticaj za progres Crne Gore na evropskom putu", poručio je Krivokapić.

Konjević čestitao i Tivćanima i Kotoranima

Dan opštine čestitao je i ministar unutrašnjih poslova Raško Konjević.

„Građani Tivta svoj praznik proslavljaju u gradu koji je postao je centar elitnog turizma u Crnoj Gori. Brižljivim i strateško-razvojnim planiranjem, lokalna vlast privukla je brojne investitore koji su gradeći marinu, hotele visoke kategorije i druge sadržaje omogućili da Tivat bude poželjna destinacija Jadrana”m kaže se u čestitki.

“Najavljeni projekti će, siguran sam, dodatno doprinijeti poboljšanju ponude grada i učiniti ga još atraktivnijim na evropskoj i svjetskoj turističkoj mapi”.

Konjević je uputio je čestitku i povodom Dana opštine Kotor.

„Kotor čuva svjedočanstvo istorijskih promjena koje su se dešavale na našim prostorima. Međuvjerskim suživotom, grad bogat kulturnim spomenicima, biser UNESCO-a, mora snažnije razviti svoje turističke potencijale“.

Krivokapić je uputio čestitku i građanima Kotora, povodom Dana opštine.

“Vjekovno trajanje Kotora, njegovo pripadanje svjetskoj baštini, spoj Boke i Lovćena, obavezuju na mudre i pažljive politike i odluke. Jedan od najljepših gradova na Mediteranu mora biti i mjesto posebnog življenja i prosperiteta”, kazao je.

“Kulturno-istorijsko blago Kotora, resursi i prirodni monopoli moraju biti u vlasništvu građana, jer samo tako ćemo biti sigurni da će se njima upravljati domaćinski – vraćajući dobit gradu i građanima.

Demokrate: Tivat zna za bolja vremena

Građanima Tivta koji u ovom svečanom trenutku obilježavaju dan svoje opštine, Demokratska Crna Gora čestita praznik, sa željom da vrijeme koje je pred nama donese mnogo ljepši i sigurniji život, saopšteno je iz ove partije.

"Tivat zna za bolja vremena od današnjih. Kao grad slobodarskog duha, multietičkog sklada i velikih turističkih potencijala, zajedničkim naporima svih njegovih žitelja, mora unaprijediti ekonomski i privredni razvoj. U njemu će uvijek biti mjesta za sve one koji umiju i znaju kako da valorizuju njegove resurse i realizuju strateške planove. Zato, svi, zajednički , moramo obezbijediti veći društveni standard i davati doprinos njegovom modernom razvoju", navodi se u čestitki Demokrata.

Bonus video: