SNP neće na Premijerski sat jer Đukanović nije rekao ko je pokušao državni udar

Damjanović je rekao da još nijesu otkriveni i procesuirani svi odgovorni u Vladi, MUP-u i Upravi policije, za primjenu sile i nanošenje teških tjelesnih povreda velikom broju građana, tokom, odnosno nakon završenih protesta
15 komentar(a)
Aleksandar Damjanović, Foto: Boris Pejović
Aleksandar Damjanović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 16.11.2015. 14:08h

Poslanici Socijalističke narodne partije (SNP) neće prisustvovati Premijerskom satu u srijedu, saopštio je šef poslaničkog kluba te partije Aleksandar Damjanović.

Damjanović je o tome danas obavijestio predsjednika parlamenta Ranka Krivokapića, navodeći da se nijesu stekli uslovi za postavljanja pitanja predsjedniku Vlade Milu Đukanoviću.

"Ni danas, nakon 23 dana, od održavanja mirnih građanskih protesta, koji su razbijeni upotrebom sile, predsjednik Vlade nije saopštio ko je, kako je to javno saopštio, “pokušao državni udar”, kao i koji su to “nacionalistički i velikosrpski elementi” stajali u pozadini mirnih protesta", kazao je Damjanović.

On je rekao da još nijesu otkriveni i procesuirani svi odgovorni u Vladi Crne Gore, Ministarstvu unutrašnjih poslova i Upravi policije, za primjenu sile i nanošenje teških tjelesnih povreda velikom broju građana, tokom, odnosno nakon završenih protesta.

"Kao što još nijesu otkrivena, niti procesuirana lica koja su, kako je navela Uprava policije, “započela incidente”, kazao je Damjanović.

Prema njegovim riječima, Klub poslanika SNP-a ostaje pri sumnji da su upravo pojedini “centri moći” infiltrirani u pojedine državne organe i podstrekivani od pojedinih nosilaca vlasti, pokušali da destabilizuju državu, izazivanjem opasnih incidenata na mirnom skupu, a svu eventualnu odgovornost za posljedice koje su mogle biti i tragične, da adresiraju na organizatore i učesnike skupa.

"Klub poslanika SNP-a insistira da Vrhovni državni tužilac obavijesti javnost o preduzetim mjerama kako bi se rasvijetlila pozadina pokušaja pretvaranja mirnih građanskih protesta u građanske sukobe i da o tome obavijesti Skupštinu Crne Gore, odnosno crnogorsku javnost“, navodi Damjanović u dopisu dostavljenom Krivokapiću.

Bonus video: