Pogledajte kuda će se protezati "živi lanac" DF-a

DF navodi da okupljanje 15. novembra predstavlja jednu od niza aktivnosti koje će realizovati tokom novembra
79 pregleda 268 komentar(a)
DF živi lanac, Foto: DF
DF živi lanac, Foto: DF
Ažurirano: 12.11.2015. 16:28h

Demokratski front pozvao je "sve slobodoljubive građane" da im se u nedjelju 15. novembra pridruže na velikom antirežimskom okupljanju u Podgorici kada će, kako su najavili, formirati živi lanac kojim ćemo okružiti državne institucije.

"Naše antirežimsko okupljanje otpočeće protestnim mitingom na Trgu Republike u 18 časova, nakon kojeg ćemo formirati živi lanac od slobodnih građana koji će se protezati ulicom Novaka Miloševa, Balšićevom, ulicom Slobode, Karađorđevim parkom, bulevarom Svetog Petra Cetinjskog, ulicom Stanka Dragojevića i Bokeškom. Na taj način ćemo demonstrirati gradjansku odlučnost da mirnim, nenasilnim metodama političke borbe dođemo do realizacije našeg cilja - formiranja prelazne Vlade", navode u DF-u.

Okupljanje se organizuje pod sloganom "Opkoljeni ste".

DF navodi da okupljanje 15. novembra predstavlja jednu od niza aktivnosti koje će realizovati tokom novembra.

"DF pozivajući građane na mirni antirežimski skup u nedjelju još jednom ponavlja da narodni protesti predstavljaju jedini preostali model političke borbe koji može dovesti do formiranja prelazne Vlade, organizovanja poštenih i pravičnih izbora, i izlazak iz duboke društveno političke krize u kojoj se nalazi Crna Gora", navodi se u saopštenju.

Bonus video: