Sutlić Perić: Podrška Crnoj Gori na putu ka EU i Alijansi

Sutlić Perić i Vučinović su ocijenile da je u Crnoj Gori, kao multinacionalnoj i multikonfesionalnoj državi, položaj hrvatske nacionalane manjine na zadovoljavajućem nivou, uz konstataciju da će nastaviti zajedničko zalaganje da se postignuti rezultati još više unaprijede
1 komentar(a)
Marija Vučinović, Ivana Sutlić Perić, Foto: Biro za odnose sa javnošću
Marija Vučinović, Ivana Sutlić Perić, Foto: Biro za odnose sa javnošću
Ažurirano: 10.11.2015. 16:07h

Crna Gora može i dalje računati na podršku Hrvatske na putu ka Evropskoj uniji i NATO-u, saopštila je ambasadorka te zemlje u Podgorici, Ivana Sutlić Perić.

Ministarka bez portfelja Marija Vučinović sastala se sa danas sa Sutlić Perić i informisala je o naporima i zalaganjima Vlade Crne Gore na sprovođenju reformi neophodinih za dobijanje pozivnice za ulazak Crne Gore u NATO.

„Prema mišljenu Sutlić Perić, Hrvatska čvrsto stoji u uvjerenju da će se na predstojećem ministarskom sastanku postići konsenzus i da će Crna Gora u decembru dobiti poziv za članstvo u NATO savez“, saopšteno je iz kabineta Vučinović nakon sastanka.

Sagovornice su se osvrnule i na upravo održane parlamentarne izbore u Hrvatskoj i konstatovale da su protekli u demokratskoj atmosferi.

„One su izrazile uvjerenje da će i buduća Vlada u Republici Hrvatskoj nastaviti dosadašnji put dobrosusjedske saradnje sa Crnom Gorom, te da Crna Gora može i nadalje računati na punu podršku Republike Hrvatske na putu evropskihi i evroatlanstskih integracija“, kaže se u saopštenju.

Sutlić Perić i Vučinović su ocijenile da je u Crnoj Gori, kao multinacionalnoj i multikonfesionalnoj državi, položaj hrvatske nacionalane manjine na zadovoljavajućem nivou, uz konstataciju da će nastaviti zajedničko zalaganje da se postignuti rezultati još više unaprijede.

„Vučinović je upoznala veleposlanicu sa radom Savjeta za razvoj nevladinih organizacija, na čijem čelu se nalazi, i istakla da je nephodno raditi na razmjeni iskustva na saradnji sa civilnim sektorom, o čemu su dogovorile saradnju sa Nacionalnom zakladom za razvoj civilnog društva Republike Hrvatske, kao primjer dobre prakse“, saopšteno je iz kabineta Vučinović.

Bonus video: