Bojanić: Milić da objasni kako su samostalni poslanici postali nelegitimni

"Naravno, za svakoga od 12 poslanika ponaosob. Vjerujem da će nakon toga shvatiti da je navedenu konstataciju izrekao ishitreno i nedovoljno promišljeno, a u svrhu svojih unutarstranačkih razmirica"
8 komentar(a)
Mladen Bojanić, Foto: Filip Roganović
Mladen Bojanić, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 07.11.2015. 17:15h

Samostalni poslanik Mladen Bojanić pozvao je lidera SNP-a Srđana Milića da "personalizuje tzv. potpuno nelegitimne poslanike u Skupštini Crne Gore".

Milić je danas, između ostalog, rekao da je u Ustavu jasno definisano da parlament ima 81 poslanika, a da "danas mi imamo u parlamentu 80 poslanika".

"Prava adresa za pitanje zašto parlament danas ima 80 poslanika, između kojih 12 potpuno nelegitimnih, je Ranko Krivokapić", rekao je Milić.

Bojanić od Milića traži da objasni javnosti na osnovu kojih ustavnih i zakonskih odredbi su samostalni poslanici postali nelegitimni, odnosno kojim odlukama stranačkih organa su delegitimisani.

"Naravno, za svakoga od 12 poslanika ponaosob. Vjerujem da će nakon toga shvatiti da je navedenu konstataciju izrekao ishitreno i nedovoljno promišljeno, a u svrhu svojih unutarstranačkih razmirica. Međutim, ukoliko i nakon svega bude istrajavao na toj pogrešnoj tezi, naravno da ću zbog ličnog integriteta i eventualnog interesa javnosti, biti veoma raspoložen za dalju raspravu", zaključio je Bojanić.

Bonus video: