Rakčević, Lekić i Bečić sa uticajnim NVO o izlasku iz krize

Rakčević, Lekić i Bečić razgovaraće u ponedjeljak sa predstavnicima MANS-a, CGO-a, IA, CDT-a, CRNVO-a i CEMI-a
87 pregleda 64 komentar(a)
Miodrag Lekić, Aleksa Bečić, Žarko rakčević, Foto: Boris Pejović
Miodrag Lekić, Aleksa Bečić, Žarko rakčević, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 06.11.2015. 06:34h

Lideri Ujedinjene reformske akcije (URA), Demosa i Demokratske Crne Gore, Žarko Rakčević, Miodrag Lekić i Aleksa Bečić pozvali su najuticajnije nevladine organizacije(NVO) na konsultacije na kojima će razmijeniti mišljenja o političkoj krizi i saslušati predloge predstavnika tih organizacija. Održavanje tog sastanka je planirano za ponedjeljak.

"Vijestima" je iz više izvora potvrđeno da su su Lekić, Bečić i Rakčević na konsultacije pozvali lidere Mreže za afirmaciju nevladinog sektora (MANS), Centar za građansko obrazovanje (CGO), te Centar za demokratsku tranziciju (CDT). Na konsultacije su pozvani i Institut alternativa(IA), Centar za monitoring (CEMI), Centar za razvoj nevladinih organizacija (CRNVO), kao i predstavnici udruženja "Građanski" koja stoji iza potpisivanja protestnog memoranduma dan prije razbijenog protesta Demokratskog fronta (DF).

Izvor "Vijesti" je rekao da su pozvane nevladine organizacije koje su u javnosti prepoznate kao angažovane u rješavanju društvenih problema.

Kako je kazao jedan izvor "Vijesti", lideri tri partije biće domaćini predstavnicima nevladinog sektora od kojih žele da čuju predloge za izlaz iz aktuelne krize. Nevladinim organizacijama je u pozivu napomenuto da, URA, Demos i Demokrate kao partije koje čine okosnicu crnogorske opozicije žele da dijalogom traže put iz krize, uz takozvane dobre usluge Evropske unije (EU).

Izvor "Vijesti" je rekao da su te tri partije, kako je i ranije saopštavano, saglasne i odlučne da u pregovorima sa Demokratskom partijom socijalista (DPS) postigne dogovor i dobiju garancije za uslove za fer i demokratske izbore.

Bonus video: