Zeković odgovorio DPS-u: Smješniji ste u rezultatima rada, nego u šalama starmalog djeteta

"O političkoj ozbiljnosti ćemo razgovarati kada se vratite u skupštinu, a o ličnoj kada neko od vas ozbiljnih skupi hrabrosti da se potpiše ispod sopstvenih tvrdnji", istakao je Zeković
9 komentar(a)
Bojan Zeković, Foto: Arhiva "Vijesti"
Bojan Zeković, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 05.11.2015. 11:44h

Razumijem da se nije lako potpisati ispod mudrosti koje saopštavate, ali nije lijepo vrijeđati u nepotpisanim saopštenjima, kazao je šef kluba odbornika SDP Kolašin Bojan Zeković.

On je reagovao povodom saopštenja DPS Kolašin u kome iz te partije tvrde da Zeković nastavlja sa praksom ismijavanja i izigravanja političke javnosti.

"To što niko neće da stavi ime ispod javnih tvrdnji najbolje govori o njihovoj vrijednosti i šta i vi sami o njima mislite. Ili je to da ne bi, kako kažete "ostavljali trag", koji prati tužilaštvo za organizovani kriminal? Što se tiče pokušaja duhovitosti sa poslovicama, moram primijetiti da ste mnogo smješniji u rezultatima rada, nego u šalama stila starmalog djeteta. O političkoj ozbiljnosti ćemo razgovarati kada se vratite u skupštinu, a o ličnoj kada neko od vas ozbiljnih skupi hrabrosti da se potpiše ispod sopstvenih tvrdnji", istakao je Zeković.

On je dodao da je inicijativa za zakazivanje sjednice lokalnog parlamenta prvo upućena predsjedniku Skupštine opštine, pa tek onda medijima.

"Upućena je isti dan kada i inicijativa DPS-a, ukoliko je to uopšte važno. Umjesto zamajavanja javnosti ovim banalnostima interesantnije bi bilo da objasnite ljudima šta ste uradili sa njihovim novcem, zašto ste svakog zaposlenog građanina Kolašina zadužili po 10.000 eura, šta su za to dobili i zašto nam je nakon vaše vlasti potreban sanacioni plan o kome želite da razgovaramo? Ne sumnjam da je do detalja ispoštovana procedura prilikom kupovine džipova od 50.000 eura dok nijeste radnicima uplaćivali zdravstveno osiguranje, prilikom plaćanja dnevnih računa od po 10.000 eura za leskovački roštilj u danima kad nijeste plaćali struju za javnu rasvjetu. Siguran sam da imate urednu dokumentaciju kako ste pravili po 250.000 eura naloga za gorivo za par mjeseci dok radnicima nijesu isplaćivane zarade i perfektnu evidenciju menija iz restorana "Vodenice". Ipak, danas svo to vaše jelo, džipove, putovanja i slične troškove na računa nas Kolašinaca mora neko da plati i zbog toga nam je potreban sanacioni plan", kazao je Zeković.

Šef kolašinskog SDP je rekao da se raduje najavi DPS da udostoji građane koje prestavljaju i vrate ih na posao.

"Nadam ste da ste pitali mentore iz Grupe birača za dozvolu dolaska na skupštinu i da to neće narušiti odnos od kojeg su mnogi vaši funkcioneri imali korist, o čemu vi sada pričate po kafanama, a ubrzo ćete i pred nadležnim organima. Pošto saopštenje nije poptisano smatram da iza njega stoji predsjednik OO gospodin Milosav Bulatović. Uvažavajući g. Bulatovića očekujem da ubuduće partijske kolege koje su i protiv njega radile kada se kandidovao za predsjednika Opštine, spriječi da nastave sa destruktivnim ponašanjem, kad već nije mogao da ih spriječi u pravljenju višemilionske štete u kojoj lično nije učestvovao", zaključio je Zeković.

Bonus video: