Milošević: DPS na dobitku uvođenjem elektronske identifikacije birača

„Kada govore o „širokom nepovjerenju u izborni proces“, u opozicionim partijama zaboravljaju da naglase da se ta „širina“ odnosi isključivo na njih same, a ne nikako na građane i međunarodnu zajednicu, koju DEMOS i ostali pozivaju da nadgleda izbore“, kazao je Milošević
61 pregleda 30 komentar(a)
Tarzan Milošević, Foto: Luka Zeković
Tarzan Milošević, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 02.11.2015. 16:48h

Demokratska partija socijalista (DPS) uvođenjem elektronske identifikacije birača na izborima sigurno će biti na dobitku, jer je to posljednji adut kojim rasuta crnogorska opozicija pokušava da pravda svoje političke neuspjehe, poručio je politički direktor te stranke, Tarzan Milošević.

„Zato smo u Skupštini i pristali na ovaj uslov opozicije tokom izrade novog izbornog zakonodavstva, kako bismo još jednom dokazali da za kvalitetne političke programe DPS-a, kojima građani ukazuju sve veće povjerenje, ne postoje prepreke“, saopštio je on.

Prema riječima Miloševića, bez obzira na to što je Crna Gora prva država na svijetu koja uvodi takav način kontrole birača, u DPS-u su uvjereni da će nadležne državne institucije preduzeti sve potrebne korake kako bi bila otklonjena i najmanja sumnja u funkcionalnost elektronske identifikacije.

Kako je rekao, sumnje koje opozicija već sada ima, dok tehnički posao oko elektronske identifikacije birača još nije završen, samo su blagovremeno traženje alibija za novi poraz koji im predstoji na narednim parlamentarnim izborima.

„Kada govore o „širokom nepovjerenju u izborni proces“, u opozicionim partijama zaboravljaju da naglase da se ta „širina“ odnosi isključivo na njih same, a ne nikako na građane i međunarodnu zajednicu, koju DEMOS i ostali pozivaju da nadgleda izbore“, kazao je Milošević.

Izlaznost od skoro 70 odsto crnogorskih birača ih, kako je saopštio, ubjedljivo demantuje u svakoj sličnoj tvrdnji. „A u izvještajima svih relevantnih međunarodnih organizacija koje su pratile sve izbore u Crnoj Gori stoje ocjene da su ti procesi bili fer i demokratski, te da odražavaju slobodno izraženu volju građana“.

„Zato opozicija ne treba da brine, DPS će ih pobijediti i na narednim izborima, koliko god se oni trudili da unaprijed pronađu mane rješenjima koja su sami ponudili“, poručio je Milošević.

Bonus video: