KRŠ: Državne instance da zaštite ustavnu odredbu o slobodi medija

Redakcija studentskog radija KRŠ zahtijeva od nadležnih državnih institucija da preduzmu adekvatne mjere u cilju rasvjetljavanja navoda o policijskoj represiji prema novinarima koji su na javnom skupu obavljali svoj posao, kao i navoda o cyber napadu na web portale
3 komentar(a)
Podgorica protesti, Foto: Savo Prelević
Podgorica protesti, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 18.10.2015. 11:21h

Povodom dešavanja na protestima ispred Skupštine, koji su juče, prekinuti intervencijom pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova, a u kojima postoje indicije o prekoračenju zakonskih ovlašćenja policijskih službenika, saopštenjem za javnost oglasila se i redakcija Studentskog radija KRŠ.

Redakcija studentskog radija KRŠ zahtijeva od nadležnih državnih institucija da preduzmu adekvatne mjere u cilju rasvjetljavanja navoda o policijskoj represiji prema novinarima koji su na rečenom javnom skupu obavljali svoj posao, kao i navoda o cyber napadu na web portale.

"Izražavamo solidarnost sa kolegama koje su juče, u svojstvu novinara-izvještača, pretrpile posljedice napada i torture. Očekujemo od državnih instanci da zaštite ustavnu odredbu o slobodi medija i pravo građana na slobodu informisanja", navodi se u saopštenju.

Ovaj članak je napravljen u okviru partnerstva sa Monitoringom Balkana i Kavkaza (Osservatorio Balcani e Caucaso) za potrebe Evropskog centra za slobodu štampe i medija (ECPMF), a koji sufinansira Evropska komisija.

Sadržaj ovog članka je isključivo odgovornost “Vijesti”, i ni na koji način se ne može interpretirati kao stav Evropske unije.

Bonus video: