Pozitivna: Uvažićemo preporuku DRI

"Revizijom pravilnosti utvrđeno je da je subjekt revizije tj. Pozitivna Crna Gora finansijske i druge radnje uskladio sa zakonskim i drugim propisima koji su identifikovani kao kriterijumi za predmetnu reviziju i za određene oblasti date su preprouke, odnosno uslovno mišljenje, kako će administrativno bili tretirani, što je Pozitivna u potpunosti prihvatila, i iste će primjenjivati već od datuma prijema Izvještaja"
64 pregleda 1 komentar(a)
Dejan Božović, Foto: Pozitivna Crna Gora
Dejan Božović, Foto: Pozitivna Crna Gora
Ažurirano: 14.10.2015. 16:59h

Povodom teksta "I Pozitivna i PzP zapošljavali bez konkursa" reagovali su iz Pozitivne Crne Gore.

Reagovanje koje potpisuje menadžera Pozitivne Crne Gore Dejana Božovića prenosimo integralno.

"Državna revizorska institucija dala je pozitivno mišljenje na Godišnji finansijski izvještaj za 2014. godinu Pozitivne Crne Gore. DRI je utvrdio da je "Finansijskom revizijom utvrđeno da je Godišnji finansijski izvještaj Pozitivne Crne Gore za 2014. godinu u svim materijalnim aspektima sastavljen i prezentovan na fer i objektivan način u skladu sa važećim okvirom finansijskog izvještavanja". Revizijom pravilnosti utvrđeno je da je subjekt revizije tj. Pozitivna Crna Gora finansijske i druge radnje uskladio sa zakonskim i drugim propisima koji su identifikovani kao kriterijumi za predmetnu reviziju i za određene oblasti date su preprouke, odnosno uslovno mišljenje, kako će administrativno bili tretirani, što je Pozitivna u potpunosti prihvatila, i iste će primjenjivati već od datuma prijema Izvještaja".

"Predmet medijske interpretacije je bila problematika zapošljavanja u stranci, pa s tim u vezi informišemo javnost da je Pozitivna, kako stoji i u izvještaju DRI, vršila oglašavanje slobodnih radnim mjesta prilikom prijema pripravnika. U skladu sa Statutom stranke određen broj radnih mjesta predstavljaju zapravo angažman imenovanih lica, odnosno funkcija koje neposredno biraju organi stranke, a koja u skladu sa Statutom stranke (menadžer stranke, portparol i sl), i o tome smo uredno informisali i DRI".

"Pozitivna će svakako uvažiti preporuku DRI i ubuduće oglašavati radna mjesta i za ta, u suštini imenovana lica, iako to u praksi znači da se raspisuje konkurs za zaposlenje lica koje se biraju na stranačkom organu. Na kraju, Pozitivna će i u narednom periodu svoje finansijsko poslovanje obavljati u skladu sa svim važećim zakonskim i podzakonskim propisima, transparentno i u skladu sa strančkim odlukama, što je činila i do sada".

Bonus video: