DPS Mandiću: Država se ne smije potcjenjivati

"Umjesto što prijeti nasiljem i rušenjem ustavnog poretka, Mandiću bi bilo mnogo korisnije da smišlja izlaznu strategiju", navode iz DPS-a
58 komentar(a)
protesti DF, kiša, Foto: Vijesti
protesti DF, kiša, Foto: Vijesti
Ažurirano: 11.10.2015. 15:43h

U crnogorsku Skupštinu se ulazi isključivo zbog civilizovanog i demokratskog političkog dijaloga, to važi za sve poslanike, pa i za Mandića i njegov DF. Ni on ni njegova ekipa ne mogu na silu ući u Skupštinu, niti u bilo koju drugu instituciju, to dobro znaju. Andrija Mandić bi, prije nego što ponovo zaprijeti nasiljem, morao da zna jednu stvar – državu ne smije potcjenjivati, saopštili su iz DPS-a.

"Sve što je Demokratski front pokušavao predhodnih dana da učini i kaže kako bi prikrio svoje istinske namjere i ublažio ranije rušilačke pozive svojih govornika, sinoć je palo u vodu nakon što je Andrija Mandić jasno zaprijetio da će zauzeti crnogorsku Skupštinu i ostale državne i gradske institucije. Mada mu borbeni pokliči nijesu strani, lider DF - a bi iz iskustva trebalo da zna da nema toliko nepametnih koji bi krenuli u avanturu spašavanja njegove i Medojevićeve političke karijere i poslaničkih benefita", navodi se.

U DPS-u navode da se svi se još uvijek "živo sjećaju njegovog „junačkog“ štrajka glađu za spas Kosova, kada je „sveti cilj“ pao pod naletom nemilosrdnih bureka".

"Mada najavljeni kao „antivladini protesti“ i „narodni bunt“, čelnici DF-a su, u očajničkom pokušaju da nekako pohvataju rasute konce, uspjeli da se posvađaju između sebe, sa građanima, kompletnom opozicijom, međunarodnom zajednicom, vjerskim poglavarima, sindikatima, studentima... Svaka uvreda i prijetnja koju su izgovorili sa Medojevićeve bine može da uđe u anale politikantskog mešetarenja i manipulacije. To više čak nije ni protest, već uličarski sabor političkih primitivaca i nasilnika", piše u saopštenju.

Dodaje se:

"Umjesto što prijeti nasiljem i rušenjem ustavnog poretka, Mandiću bi bilo mnogo korisnije da smišlja izlaznu strategiju, jer će vrlo brzo njegovi malobrojni preostali sljedbenici tražiti objašnjenje za dvonedjeljno maltretiranje. Njegove prijetnje državi će ostati samo na riječima, a građanima i nadležnim institucijama će prije ili kasnije morati da položi račune."

Bonus video: