Predsjedništvo Prave Crne Gore: Opozicija da zakopa ratne sjekire i sjedne za sto

Zadovoljan sam rastom partije, za desetak mjeseci postojanja Prave postignut vidljiv rezultat, koji se ogleda u postignutom parlamentarnom statusu u nekoliko opština, ali i u medijskoj prepoznatljivosti u Crnoj Gori, ali i regionu", istakao je predsjednik Prave Crne Gore Marko Milačić
242 pregleda 68 komentar(a)
Predsjedništvo. Prava Crna Gora, Foto: Prava Crna Gora
Predsjedništvo. Prava Crna Gora, Foto: Prava Crna Gora
Ažurirano: 23.11.2018. 20:45h

Predsjedništvo Prave Crne Gore pozvalo je crnogorsku opoziciju da zakopa ratne sjekire i sjedne za sto.

Kako je saopšteno iz Prave Crne Gore, juče je održana prva sjednica Predsjedništva Prave Crne Gore, na kojoj je usvojeno više partijskih dokumenata, analiziran dosadašnji razvoj partije, kao i aktuelna politička situacija u zemlji.

Sjednicom je predsjedavao predsjednik Prave Crne Gore Marko Milačić.

"Ovo veliki dan za Pravu i raduje me što u ovako heterogenom sastavu Predsjedništva, koji će se još širiti, sjede iskusni i ostvareni ljudi poput dr Novice Stanića, ali i pripadnici mlađe generacije političara. Zadovoljan sam rastom partije, za desetak mjeseci postojanja Prave postignut vidljiv rezultat, koji se ogleda u postignutom parlamentarnom statusu u nekoliko opština, ali i u medijskoj prepoznatljivosti u Crnoj Gori, ali i regionu", istakao je Milačić.

U saopštenju se dodaje da je Predsjedništvo, kao krovni organ partije, usvojilo i zaključke koji se tiču aktuelne političke situacije u Crnoj Gori, s posebnim naglaskom na temu izbornog zakonodavstva.

"Naime, usaglašen stav Predsjedništva jeste da Prava Crna Gora cijeni napore dijela opozicije koji će kroz Parlament pokušati da dođe do željenih reformi, ali i da cijeni napore dijela opozicije koji će kroz formu vanparlamentarnog Foruma dati svoj doprinos u okviru te teme. Ipak, smatrajući da se kozmetičkim reformama suštinski ne može puno toga promijeniti, ali i polazeći od stava da DPS-u ne vjerujemo ''ni kad darove donosi'' – Prava Crna Gora formalno neće učestvovati u tom procesu. To, razumije se, ne znači da Prava, zajedno sa timom pravnika, neće dati doprinos i svu podršku kolegama koji se tom temom bave, na ovaj ili onaj način", navodi se u saopštenju.

Iz Prave Crne Gore su kazali da je u zaključcima Predsjedništva ponovljen i ranije izrečen stav Prave Crne Gore da je osnovni preduslov za smjenu režima jedinstvo opozicije uz zakopavanje ratnih sjekira, te da, ma kakve razlike postojale, opozicija mora sjesti za zajednički sto.

"Takođe, zaključeno je i da Prava nikada neće odustati od svojih programskih načela poput odbrane pravoslavnog bića u Crnoj Gori, ali na moderan način, istovremeno vodeći računa o odbrani i džepa građana koji je, zahvaljujući nesavjesnom vođenju državne ekonomije, ugroženiji nego ikad. Predsjedništvo Prave Crne Gore je, pored navedenih odluka i zaključaka, formiralo i organ Stručnog savjeta, kojim će odlukom predsjednika Marka Milačića, rukovoditi ekonomista Željko Savović", zaključuje se u saopštenju Prave Crne Gore.

Bonus video: