Krivokapić: Obaveza nam je da štitimo državu od grupa koje su umislile da su iznad nje

"Socijaldemokratska partija ima obavezu da u novom vremenu primarno ukazuju na problem vladavine prava, korupcije i organizovanog kriminala koji su dominantno proizašli iz ratnih devedesetih godina prošlog vijeka"
74 pregleda 20 komentar(a)
Ranko Krivokapić, Foto: SDP
Ranko Krivokapić, Foto: SDP
Ažurirano: 04.10.2015. 12:25h

Socijaldemokratska partija ima obavezu da, kao što su nekada ukazivali na pošast nacionalizma, šovinizma i ratnih politika, u novom vremenu primarno ukazuju na problem vladavine prava, korupcije i organizovanog kriminala koji su dominantno proizašli upravo iz ratnih devedesetih godina prošlog vijeka, rekao je predsjednik SDP-a Ranko Krivokapić.

On je prisustvovao 6. Kongresu SDP Bosne i Hercegovine koji je juče održan u Sarajevu.

On je obraćajući se učesnicima Kongresa podsjetio na dvoipodecenijsku saradnju SDP Crne Gore i SDP BiH, još iz vremena Reformskih snaga koje su, kako je saopšteno iz SDP-a, bile posljednji pokušaj očuvanja one velike Jugoslavije i sprječavanja rata na ovim prostorima.

On je istakao da su SDP CG i SDP BiH dvije čiste građanske i autentične evropske partije u regionu koje su u teškom vremenu opstale i postale jedan od ključnih političkih činilaca u svojim državama.

"Krivokapić je naveo da su dvije socijaldemokratske partije kao partije socijalne pravde danas pred posebnim socio-ekonomskim izazovom. Taj izazov je da kroz odgovorno ekonomsko upravljanje obezbijede da naše države ostanu vlasništvo njenih građana i služe njihovim interesima, a ne interesima pojedinaca ili grupa koji su umislili da su iznad države", navodi se u saopštenju SDP-a.

Bonus video: