Umjesto suočavanja sa domaćom stvarnošću vjernost globalnim agendama

“Radi se, ne samo o ogormnoj koncentraciji arogancije i otuđenja domaće kvazi elite, već i o nastavku drskog nipodaštavanja domaćeg stanovništva”, zaključili su iz Demosa
3 komentar(a)
Miodrag Lekić, DEMOS, Foto: Demos
Miodrag Lekić, DEMOS, Foto: Demos
Ažurirano: 30.09.2015. 13:26h

Odgovori visokih predstavnika crnogorske vlasti na sve dramatičnije uslove života građana u Crnoj Gori, koncentrisani su na vjernost implementacijama agendi na globalnom nivou, ocijenjeno je iz Demosa.

Iz Demosa su saopštili da premijer Milo Đukanović, predsjednik Crne Gore Filip Vujanović i potpredsjednici Vlade, Igor Lukšić i Vujica Lazović, neće da udostoje građane ni kratkog osvrta na dramatičnu ekonomsku dužničku krizu i na nelegitimnost vlade.

"Neće da udostoje građane ni kratkog osvrta na odlazak italijanskog investitora u vitalnom sektoru, na gorku komediju sa Kombinatom aluminijuma (KAP) i uplatama vlasnika koje se završavaju konferencijama za štampu, na bankrot opština, na endemsku korupciju”, navodi se u saopštenju Demosa.

Crnogorski, kako su poručili iz Demosa, pseudo državnici, ovih dana sintetizuju pomenutu domaću stvarnost na način što je Đukanović iz Beča ohrabrio crnogorske građane da će postići ekonomski standard na nivou zemalja EU 2060. godine.

“Kasnije je korigovao tu veselu izjavu da bi to moglo biti znatno kasnije. Vujanović je u Njujorku dramatično saopštio da će Crna Gora smanjiti emitovanje štetnih gasova 30 odsto do 2030. godine. Lukšić je isto u Njujorku uklopio privredni sektor Crne Gore u univerzalnu razvojnu agendu do 2030”, kazali su predstavnici Demosa.

Oni su dodali da je Lazović sa jedne skupe državne priredbe, takođe neodoljivo naginjao globalnom i modernom nebuloznim porukama crnogorskim građanima da internet uskoro počinje da prenosi i osjećanja i emocije.

“Ovaj ogroman raskorak između domaće stvarnosti i demagoško – teatralnih izjava bi mogao biti predmet savremene tragikomedije. U svakom slučaju radi se, ne samo o ogormnoj koncentraciji arogancije i otuđenja domaće kvazi elite, već i o nastavku drskog nipodaštavanja domaćeg stanovništva”, zaključili su iz Demosa.

Bonus video: