Medojević: Režim pokušava da kompromituje proteste

"Mi smatramo da, kao opozicija, više nemamo niti vremena niti prava da čekamo. I jasno kažemo da više nećemo da učestvujemo u izbornim farsama koje organizuje ovaj režim", poručio je Medojević
38 komentar(a)
PzP glavni odbor, Foto: PzP
PzP glavni odbor, Foto: PzP
Ažurirano: 19.09.2015. 13:46h

Priča o protestima nije priča o strankama i partijama. Protesti nijesu borba za stranačke interese i poslaničke mandate, već su oni izraz narodnog bunta, rekao je predsjednik Pokreta za Promjene Nebojša Medojević na sastanku Glavnog odbora stranke.

On je kazao da su poziv za protest uputili svima i da ko hoće da dođe da je dobrodošao.

"Sada se jasno vidi da iako unutar opozicije imamo slične ocjene oko teškog aktuelnog stanja, oko izborne krađe, i oko neophodnosti prelazne vlade, metodologije su nam drugačije. Mi smatramo da, kao opozicija, više nemamo niti vremena niti prava da čekamo. I jasno kažemo da više nećemo da učestvujemo u izbornim farsama koje organizuje ovaj režim", poručio je Medojević.

Kako je kazao vlast se više plaši "opljačkanog naroda nego što se ovaj narod plaši njih".

"Ovi naši protesti će biti potpuno mirni i demokratski, jedino režim može da pokuša da ih kompromituje. Dobro smo se pripremili, nećemo im dozvoliti da primijene njihove standardne metode. Naši zahtjevi su legitimni i za svakoga na demokratskom Zapadu oni su potpuno razumljivi. Ovo je naša istorijska misija", zaključio je Medojević.

Bonus video: