Crna Gora i Makedonija primjer regionu kao zemlje bez otvorenih pitanja

"Izazovi pred nama su slični – vladavina prava, jačanje demokrate i institucija – i na tom putu možemo i trebamo dijeliti iskustva i djelovati zajednički”, rekao je Krivokapić
51 pregleda 0 komentar(a)
Ranko Krivokapić, Đorđe Ivanov, Foto: Skupstina.me
Ranko Krivokapić, Đorđe Ivanov, Foto: Skupstina.me
Ažurirano: 15.09.2015. 16:39h

Crna Gora i Makedonija, kao bivše jugoslovenske države, mogu biti primjer regionu kao zemlje bez otvorenih pitanja uz puno razumijevanje i uvažavanje, ocijenjeno je na sastanku predsjednika Skupštine Ranka Krivokapića sa makedonskim predsjednikom, Đorđem Ivanovim.

Iz kabineta Krivokapića saopšteno je da su sagovornici istakli dobre bilateralne odnose dvije države na svim nivoima.

Krivokapić je ocijenio da posjeta Ivanova daje prostor za dodatno unaprijeđenje već dobrih odnosa dvije države.

“Mi se lako razumijemo jer smo dijelili zajedničku prošlost, a i budućnost nam je zajednička sa državama udruženim u NATO i Evropskoj uniji. Izazovi pred nama su slični – vladavina prava, jačanje demokrate i institucija – i na tom putu možemo i trebamo dijeliti iskustva i djelovati zajednički”, rekao je Krivokapić.

Ivanov je odao priznanje crnogorskom reformskom putu ka članstvu u NATO i EU i poručio da dvije države mogu mnogo učiti iz međusobnih iskustava.

“Sagovornici su razgovarajući o izbjegličkoj krizi zaključili da taj problem zahtijeva kolektivni odgovor i da države moraju pokazati svoju humanu dimenziju i razumijevanje prema svima koji su posljedica raznih progona i nestabilnosti”, navodi se u saopštenju.

Bonus video: