MCP: U hrišćanskom duhu raditi na pripremi Zakona

"Smatramo da je neophodno da argumentovano, civilizovano i u hrišćanskom duhu pomognemo Ministarstvu u pripremi ovog veoma važnog zakona“
78 pregleda 11 komentar(a)
Mitropolija crnogorsko-primorska, Foto: Screenshot mitropolija.com
Mitropolija crnogorsko-primorska, Foto: Screenshot mitropolija.com
Ažurirano: 12.09.2015. 13:40h

Mitropoliija crnogorsko-primorska (MCP) apelovala je na pravoslavne vjernike i sve ostale da se uzdrže od bilo kakvih provokacija, navodeći da je neophodno civilizovano i u hrišćanskog duhu raditi na pripremi Zakona o slobodi vjeroispovjesti.

"Imajući u vidu da je javni i više puta ponovljeni poziv Ministarstva za ljudska i manjinska prava, kojim su svi građani i najšira javnost Crne Gore pozvani da iskoriste svoje pravo u okviru javne rasprave o Nacrtu zakona i dalje na snazi, apelujemo na sve pravoslavne vjernike i ostale zainteresovane da se uzdrže od bilo kakvih provokacija“, poručili su iz Mitropolije.

Kako su naveli, u okviru javne rasprave u cjelosti, kao i u svim njenim segmentima, a posebno na okruglim stolovima, svako ima pravo da slobodno pristupi mjestu i učestvuje u raspravi na konstruktivan način, a Ministarstvo je dužno da to omogući svima koje je javno pozvalo na okrugle stolove.

Iz MCP su podsjetili da će okrugli sto o Nacrtu zakon biti održan u ponedjeljak u staroj zgradi Vlade, u 11 sati.

"Smatramo da je neophodno da argumentovano, civilizovano i u hrišćanskom duhu pomognemo Ministarstvu u pripremi ovog veoma važnog zakona“, kaže se u saopštenju.

Iz Mitropolicije su pozvali sveštenstvo i vjernike na liturgiju koju će mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije u ponedjeljak služiti u Sabornom Hramu Hristovog Vaskrsenja u Podgorici.

Bonus video: