DPS: Crna Gora spremna da pristupi savezu

Predsjedništvo je na sjednici konstatovalo da DPS uspješno sprovodi kampanju podizanja podrške javnosti za člasntvo Crne Gore u NATO
52 pregleda 9 komentar(a)
Milo Đukanović, Tirana, Foto: Vlada Crne Gore
Milo Đukanović, Tirana, Foto: Vlada Crne Gore
Ažurirano: 10.09.2015. 20:38h

Predsjedništvo Demokratske partije socijalista Crne Gore podržalo je predstojeće skupštinsko usvajanje Rezolucije o integraciji Crne Gore u NATO.

"Punom podrškom Rezolucije će dodatno biti pokazana spremnost države da pristupi ovom savezu", navodi se u saopštenju DPS-a nakon sjednice Predsjedništva, kojoj je prisustvovao i predsjednik partije Milo Đukanović.

Usvajanje Rezolucije, kako navode, biće još jedna prilika da se jasno naglase sve prednosti članstva Crne Gore, prije svega one koje se odnose na trajno očuvanje bezbjednosti, stabilnosti i državnog integriteta, a potom i one koje se odnose na ekonomski napredak ukupnog društva.

"Većinska podrška Rezoluciji o integraciji Crne Gore u NATO biće dodatna potvrda podrške koju građani, preko svojih izabranih predstavnika u Skupštini, pružaju punopravnom članstvu države u ovom Savezu", dodaje se.

Predsjedništvo je konstatovalo da DPS uspješno sprovodi kampanju podizanja podrške javnosti za člasntvo Crne Gore u NATO, u koju su uključene sve partijske strukture.

"Rezultat takve kontinuirane kampanje ogleda se, prije svega, u porastu broja građana koji podržavaju članstvo Crne Gore u NATO, što predstavlja dodatni podstrek da se istim intenzitetom nastavi sve do dobijanja pozivnice, ali i nakon toga, kako bi građani Crne Gore u što kraćem roku osjetili benefite tog članstva i usvojenih vrijednosti tog Saveza. Na sjednici Predsjedništva je naglašeno da država Crna Gora predano ispunjava sve svoje obaveze na tom putu, te da su brojne pohvale i snažna podrška međunarodnih partnera i zemalja članica NATO najbolji pokazatelj uspjeha u tom inegracionom procesu."

Na večerašnjoj sjednici je dogovoreno da otpočnu pripreme za održavanje naredne sjednice Savjeta za praćenje realizacije izbornog programa DPS, na kojoj će, kako je saopšteno, biti sumirani dosadašnji postignuti rezultati i isplanirani naredni koraci koje treba preduzeti kako bi do kraja bile ispunjene obaveze iz programa DPS.

Bonus video: