Abazović traži vladavinu prava

U obrazloženju amandmana Abazović napominje da se vladavina prava, reforma bezbjednosnih službi i nezavisnost institucija ključne stvari na koje se upozorava i na čije se uspostavljanje Crna Gora mora bitno posvetiti
92 pregleda 3 komentar(a)
Dritan Abazović, Foto: Luka Zeković
Dritan Abazović, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 09.09.2015. 19:28h

Potpredsjednik URA Dritan Abazović predložio je da se Rezolucijom o podršci integracije Crne Gore u NATO, o kojoj će Skupština raspravljati 15. septembra, pozovu institucije da dodatno intenziviraju svoje aktivnosti kako bi se ojačala vladavina prava i osnažile reforme bezbjednosnih službi.

“Pozivamo sve nadležne državne institucije, zakonodavne, izvršne i sudske vlasti da dodatno intenziviraju svoje aktivnosti u cilju kvalitetne i pune realizacije integracione agende, jačanju vladavine prava, snaženju reformi bezbjednosnih službi i snaženju nezavisnosti institucija, što je unutrašnja potreba našeg društva i važan uslov ostvarivanja ovog ključnog državnog interesa”, navodi se u amandmanu.

U obrazloženju amandmana Abazović napominje da se vladavina prava, reforma bezbjednosnih službi i nezavisnost institucija ključne stvari na koje se upozorava i na čije se uspostavljanje Crna Gora mora bitno posvetiti.

Bonus video: