Zbog odluke o Crnoj Gori, Haradinaj podnio ostavku u komisiji

Predsjednk vladine Komisije za spoljne poslove Enver Hodžaj je, podnoseći izvještaj o demarkacijom sa Crnom Gorom, rekao da je sve bilo u skladu sa zakonom i po redovnoj proceduru i da "Kosovo nije izgubilo ni dio svoje zemlje"
18 komentar(a)
Ramuš Haradinaj, Foto: BETAPHOTO
Ramuš Haradinaj, Foto: BETAPHOTO
Ažurirano: 08.09.2015. 16:14h

Lider Alijanse za budućnost Kosova (ABK) i poslanik u parlamentu Ramuš Haradinaj podnio je danas ostavku na članstvo u vladinoj Komisiji za spoljnu politiku, poručivši vlasti da vode računa da "zemlju ne odvedu tamo gdje je pitanje da li će u njoj više neko imati želju da u njoj živi", piše Koha ditore.

Kako je saopštila ABK, Haradinaj je izjavio da se Komisija za spoljnu politiku pretvorila u politički instrument premijera Ise Mustafe i zamjenika premijera Hašima Tačija, i da je izgubila smisao i ulogu koju treba da ima.

Nezadovoljan izvještajem o demarkacii sa Crnom Gorom, Haradinaj je funkconere te komisije nazvao idiotima i drugim pogrdnim imenima.

Haradinaj je, naime, optužio kosovsku vladu za, kako je rekao, "predaju kosovske zemlje Crnoj Gori".

"To je kosovska zemlja i niko nema pravo da je preda", rekao je Haradinaj.

Predsjednk vladine Komisije za spoljne poslove Enver Hodžaj je, podnoseći izvještaj o demarkacijom sa Crnom Gorom, rekao da je sve bilo u skladu sa zakonom i po redovnoj proceduru i da "Kosovo nije izgubilo ni dio svoje zemlje".

Haradinaj je, međutim, ipak kategorički ostao pri svojim stavovima, piše list.

"Mani se tih priča, Murat Meha je pogriješio. Vi ste pogriješili, predsjednik Komisije je greška, vaša partija je greška, vaš predsjednik je greška. Manite se te logike. Treba da imate granicu do koje možete tako da idete. Ne radi se o šali, ne radi se o opoziciji, radi se o teritoriji ove zemlje. Mi Albanci smo pogriješili što smo potpisali. Isa Mustafa je pogriješio, vi ste pogriješili, nemojte da odvedete zemlju tamo gdje je pitanje da li će neko više imati želju da u njoj živi", rekao je Haradinaj.

Bonus video: