Zogović: Ideja o formiranju anti-NATO koalicije je DNP-ova

Kako je naveo Zogovrić, kritičke analize i napadi na vjernike Mitropolije crnogorsko-primorske iz Bijelog Polja samo su orkestrirani nastavak „skandalozne izjave raspopa Miraša Dedeića koji je vjerujući narod nazvao ruljom“
96 pregleda 3 komentar(a)
Milun Zogović, Foto: DNP
Milun Zogović, Foto: DNP
Ažurirano: 08.09.2015. 13:35h

Ideja o formiranju anti-NATO koalicije izvorna je ideja Demokratske narodne partije (DNP) i njenog predsjednika Milana Kneževića iza koje se, kako je saopšteno iz te stranke, niko ne krije.

Politički analitičar Ivan Vuković ocijenio je da je Srpska pravoslavna crkva bila i ostaće stožerna snaga anti-NATO ideje, navodeći da aktivna koalicija protiv učlanjenja Crne Gore u Alijansu postoji godinama.

Portparol DNP-a Milun Zogović kazao je da je „jalovi pokušaj“ Vukovića da Mitropoliju crnogorsko-primorsku označi kao kreatora ideje formiranja anti-NATO koalicije u Crnoj Gori neuspješna udbaška konstrukcija. „Koju je on bio dužan da saopšti i da je njegovim mentorima laž nasušna potreba, duhovna hrana i najdraže oružje“.

„Ideja o formiranju anti-NATO koalicije je izvorna ideja DNP-a i našeg predsjednika Milana Kneževića iza koje se niko ne krije, jer smo uvijek spremni da javno i jasno obrazlažemo utemeljenost i opravdnost naših stavova“, saopštio je Zogović.

DNP, dodao je, za razliku od režimskih analitčara, nema tajne šefove i mentore po čijem nalogu nastupa i čije interese štiti. „Jedino smo odgovorni crnogorskim građanima koji su nam ukazali povjerenje i čije interese štitimo i čije ćemo interese i dalje odgovorno štititi sviđalo se to ili ne aktuelnom režimu i njegovim glasnogovornicima“.

„Ovakvo zlurado podmetanje, kao i komentari o jučerašnjim dešavanjima u Bijelom Polju su vrlo opasni i uznemiravajući. Iako ne dolaze iz glave pomenutog analitičara jedini im je cilj podizanje tenzija i sijanje podjela u Crnoj Gori što ujedno i najbolje govori o nezavisnosti, nepristrasnosti i utemeljenosti pomenutih analiza“, kaže se u saopštenju DNP-a.

Kako je naveo Zogovrić, kritičke analize i napadi na vjernike Mitropolije crnogorsko-primorske iz Bijelog Polja samo su orkestrirani nastavak „skandalozne izjave raspopa Miraša Dedeića koji je vjerujući narod nazvao ruljom“.

Zogović je pozvao Vukovića da, kako je rekao, prvo upozna crnogorsku javnost sa svojim naučnim dostignućima koji potkrepljuju njegovu relevantnost i kompetentnost da uopšte daje bilo kakve analize i da svoje stavove potkrijepi dokazima.

„Ujedno, javne rasprave o vladinom predlogu Zakona o slobodi vjeroispovijesti koje će biti organizovane 10. septembra u Kotoru i 14. septembra u Podgorici su odlična prilika da se sa svojim kvazi-ekspertizama pojavi pred građane i iz prve ruke im objasni ko je rulja u Crnoj Gori“, saopštio je on.

Kako je rekao Zogović, elementarno neznanje, zlonamjernost, instrukcije i direktive podzemnih mentora ili sve to zajedno naveli su mlađanog Vukovića inače, „poslanika na čekanju“ na poslaničkoj listi Demokratske partije socijalista, i to sa rejtingom iznad 75. mjesta, da najavljene proteste slobodnih crnogorskih građana okarakteriše kao potencijalni državni udar.

„Tačno je da će demokratski narodni protesti biti udar, i to tajfunski udar na lopovluk, nepotizam, korupciju i pretvaranje Crne Gore u privatnu državu a ne nikako na državu Crnu Goru i njen ustavni poredak kako to nevješto i neuko najavljuje režimski analitičar“, zaključio je Zogović.

Bonus video: