Nema zvaničnih razgovora Pozitivne i Socijaldemokrata

"SDP ima patološki strah da ne 'izvisi' u vlasti zbog čega denucira PCG"
90 pregleda 19 komentar(a)
Pozitivna, Socijaldemokrate, Foto: Boris Pejović
Pozitivna, Socijaldemokrate, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 20.08.2015. 16:54h

Predstavnici Socijaldemokrata Ivana Brajovića i Pozitivne Crne Gore nijesu potvrdili, ali ni demantovali da pregovaraju o mogućoj saradnji.

Dok funkcioneri SD nijesu željeli ništa da kažu tim povodom, u Pozitivnoj tvrde da iza takvih informacija stoji Socijadeomokratska partija.

Direktor i poslanik Pozitivne Srđan Perić izjavio je da “nikakvih zvaničnih kontakata sa SD ili diskusija na organima stranke u vezi sa zajedničkim političkim djelovanjem nije bilo”. On međutim nije negirao da postoje neformalni razgovori.

Predsjednik Pozitivne Darko Pajović i zvaničnik SD Mićo Orlandić su prije dva dana zajedno večerali u konobi “Badanj” i Virpazaru, ali je Pajović rekao “Vijestima” da su razgovarali o lokalnom vodovodu u Crmnici.

Perić se umjesto odgovora o potencijalnim političkim saveznicima, bavio strankom Ranka Krivokapića, optužujući je da ona stoji iza ovakvih informacija. On tvrdi da "SDP ima patološki strah da ne “izvisi” u vlasti.

"Po onoj narodnoj “u strahu su velike oči”, što zvanično, što nezvanično, njihovi visoki dužnosnici denunciraju Pozitivnu za što ima god im padne na pamet, a odnedavno su počeli da fantaziraju i o unutrašnjim stvarima u našoj stranci”, rekao je Perić “Vijestima”.

On nije odgovorio koji su to zajednički interesi koji bi povezivali SD i Pozitivnu, a umjesto toga je optužio SDP da “ i dalje imaju dobru medijsku potporu da svoj 18-godišnji politički brak sa DPS-om, u kome su obilato bili nagrađivani privilegijama i beneficijama, prikažu kao nekakvu principijelnu borbu”.

Na pitanje da li prepreka eventualnoj saradnji Pozitivne i SD može biti ranija prijava koju su predstavnici Pozitivne predali Tužilaštvu protiv Vujice Lazovića, Perić je naveo:

"Poštovanje i sprovođenje zakona je imperativ i on mora biti dosljedno primjenjivan ko god da je u pitanju, počev od funkcionera Pozitivne pa nadalje”.

Upravo su Lazović, Brajović i dio sadašnjih saboraca bili protivnici koalicije SDP-a sa Pozitivnom, na lokalnim izborima u Podogrici. Lazović, kao šef podgoričkog odbora, nije ni učestvovao u izbornoj kampanji.

Bonus video: