Ražnatović: Bez podrške dijela vlasti nema skraćenja mandata Vladi

On je podsjetio da je za opoziv Vlade u parlamentu potreban 41 poslanik i, kako je naveo, bez podrške toj inicijativi nekog od činilaca vlasti ona je jednostavno osuđena na propast
80 pregleda 23 komentar(a)
Aleksandar Ražnatović, Foto: Pozitivna Crna Gora
Aleksandar Ražnatović, Foto: Pozitivna Crna Gora
Ažurirano: 18.08.2015. 13:44h

Bez podrške dijela vlasti nije moguće imati većinu za inicijativu za skraćenje mandata Vladi, saopšteno je iz Pozitivne Crne Gore.

Politički direktor Pozitivne, Aleksanar Ražnatović, ocijenio je da eventualno nepostojanje većine za inicijativu za izglasavanje nepovjerenja Vladi, koju je podnijela Demokratska Crna Gora, samo može da ojača vlast ili dio vlasti.

„A hoću da vjerujem da to nikome u opoziciji nije cilj“, kazao je Ražnatović ageniji MINA.

On je podsjetio da je za opoziv Vlade u parlamentu potreban 41 poslanik i, kako je naveo, bez podrške toj inicijativi nekog od činilaca vlasti ona je jednostavno osuđena na propast.

„Umjesto upiranja prstom i traženja 'izdajnika' u opoziciji, možda bi bilo dobro da realno sagledamo i vidimo ima li većine u parlamentu za jednu ozbiljnu stvar, kakva je pokretanje povjerenja Vladi, ili ona služi da se referendumski izjašnjavamo u opoziciji sa da ili ne“, smatra Ražnatović.

On je kazao da su Demokratska partija socijalista (DPS) i Socijaldemokratska partija (SDP) na zajedničkoj listi izašli na poslednje izbore.

"I ako ta koalicija ne funkcioniše i ne može da vrši vlast, to nesumnjivo znači nove izbore u predvečerje dobijanja pozivnice za NATO, i njihovo sprovođenje po starom zakonodavstvu. Ne mislim da je dobro ići na izbore u tim okolnostima, ali ako je to stav većine u parlamentu, sve je u redu – Pozitivna je spremna za izbore“, naveo je Ražnatović.

Prema njegovim riječima, izgleda da je u ovom trenutku bilo mnogo bitnije nastaviti staru unutaropozicionu praksu takozvanog testiranja, razvrstavanja, prebrojavanja i podjela, nego da inicijativa ima potrebnu većinu i da bude podnesena u pravom trenutku.

„Sudeći prema izjavama u kojima se postavljaju ultimativni rokovi, pripremaju etikete i traže izdajnici u opozicionim strankama, izgleda da je motiv bio prije medijska promocija nego konačan rezultat inicijativi. Tim prije što se traži podrška od opozicije koja je 2012. glasala protiv ove Vlade, ali ne i od onih koji su u vlasti, a bez kojih ne može ni teoretski da se obori Vlada“, kazao je Ražnatović.

To je, kako je naveo, mnogo puta viđeno i nije donosilo politički profit opoziciji, već isključivo vlastima.

Ražnatović je ocijenio da vrh SDP-a ima patološki strah da im neko ne uzme mjesto u Vladi, „a o njihovoj prinicpijelnosti govori podatak da im je sada najveća briga hoće li u Vladi imati jednu, dvije ili tri ministarske fotelje“.

„Oni nemaju namjeru da izlaze iz koalicije sa DPS-om dok god DPS ne odluči drugačije. Sva predstava za javnost je pokušaj da još jednom, kao mnogo puta do sada, budu tas na vagi od koga treba da se trese Crna Gora“, smatra Ražnatović.

On je rekao da će, kao i uvijek do sada, SDP tu poziciju iskoristiti da što bolje istrguje sa DPS-om i uhljebi svoje kadrove.

„To je jedina politika i strategija SDP-a. Žao mi je što dio opozicije svjesno pristaje na tu igru i zapravo im direktno pomaže, ali što je tu je“, zaključio je Ražnatović.

Bonus video: