Krivokapić, Đukanović i Konjević čestitali Dan opštine Mojkovac

„Ministarstvo unutrašnjih poslova predano je radilo na stvaranju zakonodavnog i strateškog okvira kroz koji rad lokalnih samouprava može da se unaprijedi i stvore uslovi za efikasnije djelovanje lokalnih službenika i efikasnije rješavanje prava i obaveza građana“, naveo je Konjević u čestitki
0 komentar(a)
Mojkovac, Foto: Vesko Belojević
Mojkovac, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 12.08.2015. 16:09h

Ministar unutrašnjih poslova Raško Konjević čestitao je rukovodstvu i građanima Mojkovca Dana opštine.

„Ministarstvo unutrašnjih poslova predano je radilo na stvaranju zakonodavnog i strateškog okvira kroz koji rad lokalnih samouprava može da se unaprijedi i stvore uslovi za efikasnije djelovanje lokalnih službenika i efikasnije rješavanje prava i obaveza građana“, naveo je Konjević u čestitki.

On je rekao da vjeruje da će Mojkovac na tim temeljima osnažiti rad lokalne uprave i kreirati konkurentan poslovni ambijent, koji će privući investitore i poboljšati ekonomski ambijent u opštini.

„U nadi da ćemo zajedničkim naporima doprinijeti boljem životu građana, srdačno vam čestitam 13. avgust, Dan opštine Mojkovac“, dodaje se u čestitki.

Krivokapić: Mojkovac ima preduslove za razvoj turizma

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić uputio je, povodom 13. avgusta Dana Opštine Mojkovac, građankama i građanima Mojkovca, predsjedniku Opštine Dejanu Medojeviću, predsjedniku opštinske Skupštine Slavenku Blaževiću i odbornicima čestitku.

“Poštovane građanke i građani Mojkovca, Vaš grad smješten u dolini jedne od najljepših rijeka i kanjona – Tare, odnosno “Suze Evrope” ima potencijal i preduslove za razvoj turizma. Očuvanjem životne sredine i održivom valorizacijom ovog prirodnog bogatstva siguran sam da gradjani Mojkovca mogu imati bolji i kvalitetniji životni standard" , kazao je Krivokapić.

On je dodao da uz domaćinsko gazdovanje i stvaranjem uslova od strane lokalne uprave za investicioni razvoj uz podršku države, Mojkovac može i treba biti grad u kojem mladi imaju perspektivu.

"Pristojan posao i život od sopstvenog rada moraju biti prioritetni ciljevi državne i lokalne politike, što će za rezultat imati zaustavljanje iseljavanja sa śevera i povratak naše dijaspore", poručio je Krivokapić.

Đukanović: Mojkovac ima realnu razvojnu šansu

Premijer Milo Đukanović čestitao je Dan opštine Mojkovac, poručivši da ovaj grad ima realnu razvojnu šansu.

„Dok ovih dana u opštinama širom Crne Gore slavimo pobjedu antifašizma kao pokreta utemeljenog na najširim demokratskim osnovama, ujedno započinjemo i najveći infrastrukturni projekat u našoj zemlji. Izgradnja autoputa doprinijeće da, na temeljima slavne crnogorske istorije, ispišemo nove stranice, koje će budućim generacijama služiti za ponos, ali prije svega donijeti ukupni prosperitet,” navodi se u čestitki.

“Ekonomski napredak i dinamičniji regionalni razvoj ostaće u fokusu našeg zajedničkog djelovanja. Opština Mojkovac u tome ima realnu razvojnu šansu. Uvjeren sam da ćemo zajedničkim naporima doprinijeti da kvalitet života građana Mojkovca, ali i svih građana Crne Gore, prati naš napredak na putu evropskih i evroatlantskih integracija,“ navodi se u čestitki Đukanovića upućenoj predsjedniku Opštine Dejanu Medojeviću i predsjedniku Skupštine opštine Slavenku Blaževiću.

Bonus video: