Pozitivna osuđuje "klaustrofobične izjave"

"Klub odbornika Pozitivne Crne Gore u Prijestonici osuđuje svaku vrstu klaustrofobičnih ili čak ksenofobičnih izjava kojima se šalje poruka da sa Cetinja idu svi koji nemaju korijene u tom gradu"
58 pregleda 12 komentar(a)
Pozitivna Cetinje, Foto: Pozitivna Crna Gora
Pozitivna Cetinje, Foto: Pozitivna Crna Gora
Ažurirano: 04.08.2015. 13:05h

Odbornici Pozitivne sa Cetinja su osudili "klaustrofobične" izjave odbornika DPS-a Momčila Martinovića. Martinović je poručio političkim partijama “čiji korijeni nisu na Cetinju” da napuste Cetinje.

"Klub odbornika Pozitivne Crne Gore u Prijestonici osuđuje svaku vrstu klaustrofobičnih ili čak ksenofobičnih izjava kojima se šalje poruka da sa Cetinja idu svi koji nemaju korijene u tom gradu. Dobro je znano , da je Cetinje vjekovima bilo i ostalo luča oslobodilačkih ideja i uvijek je, snagom magnetizma privlačilo , a ne odbijalo slobodoumne ljude. Podsjećamo da su na Cetinju, od vremena Petra I i Vladike Rada, izvanjci, ukorjenjivali svoju duhovnost u najbolje crnogorske tradicije. Sada bi neko, očigledno zarad uskostranačkog interesa, želio da se prekine ukorijenjenost Cetinjana u otvorenosti i sa njim dobrim i kvalitetnim kako ljudima tako i idejama. Da bi ta intencija bila spriječena, mora se reagovati pravovremeno na prve znake po društvo štetnih izjava i nedopustivih klaustrofobičnih diskusija. Naime, pojedini "politički subjekti " kako odbornik reče, priželjkuju svima, čiji korjeni ne potiču sa Cetinja da se "kružnim tokom" čim prije , vrate svojim korijenima", navodi se u saopštenju Pozitivne.

Oni navode najoštrije osuđuju i u potpunosti se ograđuju od neprimjerenih izjava "pojedinih odbornika cetinjskog Parlamenta".

Bonus video: