Lazović: Nećemo voditi politiku mlataranja čas tamo, čas ovamo

Lazović je rekao da će SD voditi "realnu, mudru, balansiranu politiku i politiku kontinuiteta i progresa, a ne "poltiku ličnih fustracija, grča i nervoze, punu ispraznog populizma i demagogije..."
59 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 01.08.2015. 13:38h

"Mi smo partija moderne ljevice, ne ekstremne radikalne ljevice, a ne i bezlične izgubljene ljevice kojoj su lijevi samo ciljevi, a konkretna politka se svodi na izgubljeno mlataranje čas ka centru, čas lijevo čas desno i koja tako obezglavljenom politikom zbunjuje i rastjeruje sve i svakoga", kazao je sinoć na Osnivačkoj skupštini Socijaldemokrata Crne Gore (SD) Vujica Lazović.

Lazović je rekao da će SD voditi "realnu, mudru, balansiranu politiku i politiku kontinuiteta i progresa, a ne "poltiku ličnih fustracija, grča i nervoze, punu ispraznog populizma i demagogije..."

"Pravda kao plemeniti cilj ne smije biti proklamovan van realnih političkih i ekonomskih konstati. Nema socijalne pravde u sirmašnom i nerazvijenom društvu. Zato, da bi Crna Gora bila u pravom smislu država socijalne pravde mora da bude bogata država, a da bi to bila mora da ima uspješnu i moćnu ekonomiju. Zato smo mi u funkciji obezbjeđenja socijalne pravde zainteresovani za visoke stope ekonomskog rasta Crne Gore, odnosno podržaćemo i osmišljati, brz i dinamičan ekonomski razvoj", rekao je potpredsjednik Vlade i doda da "dinamičan ekonomski razvoj ne trpi složene procedure i razne komplikovane nivoe odlučivanja".

Lazović je kazao da SD imaju jasnu viziju, "partija koja zna sta hoće, koja ima čistu strategiju zna, zna kako to da uradi i koja ima odličnu politiku".

"Ekonomska politika koju zagovaraju SD će se koncentrisati na stvaranje uslova za dinamičan ekonomski razvoj, kao i za povećanje konkurentnosti malih srednjih preduzeća i porodičnog biznisa, poljoprivredu i šumarstvo usmjerene na više faze prerade i tehnološkog razvoja, privatno javno pratnerstvo uz punu valorizaciju prirodnih resursa, uz sve balanse održivog razvoja. I normalno, tu je i obrazovanje, po standardima ekonomije znanja", rekao je on.

Potpredsjednik Vlade kazao je da su, pored ciljeva, u politici bitni i metodi političkog djelovanja.

"Metodi Socijaldemokrata u potpunosti su saobrazni građanskom shvatanju politike i institucionalnoj logici građanskog društva. I u tom smislu hoćemo biti vrlo pragmatični jer oni kojima se obraćamo, i čiju podršku tražimo, veoma često, ne inetresuju velike ideje, krupne riječi, dirljivi citati iz istorije i slično. Interesuje kako će obezbijediti egzistenciju za sebe i svoju porodicu i imaju li dovoljno novca da školuju djecu…", kazao je Lazović.

Galerija

Bonus video: