"PREMIJER JE ZADOVOLJAN NAŠIM RADOM"

Brajović: Đukanović ne želi moju i Lazovićevu ostavku

„Premijer je saopštio da mi sa punim pravom obavljamo svoj posao i vjerujem da je zadovoljan obavljenim poslom i od strane mene i Lazovića“
62 komentar(a)
Ivan Brajović, Foto: Boris Pejović
Ivan Brajović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 31.07.2015. 20:13h

Nakon što je juče Glavni odbor Socijaldemokratske partije odlučio da zvanično i zatraži od premijera Mila Đukanovića smjenu ministara Vujice Lazovića i Ivana Brajovića, stigao je odgovor od Brajovića.Gostujući u emisiji „Živa istina“ kazao je da ostaje pri stavu da neće napustiti funkciju, prenosi radio Antena M.

"Potpuno sam siguran da Vujica Lazović i ja mnogo dosljednije ostvarujemo program, na osnovu kojeg smo birani na koalicionoj listi,nego što to rade naše bivše kolege u Parlamentu, različitim glasanjima, sa različitim subjektima o pojedinim zakonima. I drugo, ovo nije pojedninačno napuštanje partije Ivana Brajovića ili nekog drugog, ovo je duboka podjela u bivšoj partiji, iz koje, siguran sam, šta god oni rekli da je većina na strani Socijaldemokarata“.

Brajović je, kaže o zahtjevu SDP-a razgovarao sa premijerom. Ističe da nema nagovještaja o tome da treba da napusti ministarsku funkciju:

„Premijer je saopštio da mi sa punim pravom obavljamo svoj posao i vjerujem da je zadovoljan obavljenim poslom i od strane mene i Lazovića“.

Prema njegovim riječima, odgovornost za potencijalno rušenje Vlade, treba da snose oni koji misle da, eventualno u ovom trenutku treba da postave takvo pitanje.

„Tu odgovornost od potencijalnog rušenja Vlade, treba da snose oni koji misle da,eventualno u ovom trenutku treba da postave takvo pitanje“.

Brajović je kazao da, iako se mogao steći utisak da je odlluku o napuštanju partije donio lako, to je bila, ističe njegova najteža politička odluka. Otkriva šta se zapravo desilo na posljednjem kongresu SDP-a:

„Da jedan čovjek glasa za 27 delegata, uzima njihove listiće i glasa, da se delegati iz pojedinih Odbora zaključavaju u prostorije van kongresne sale. Tako su delegati iz Rožaja, Bijelog Polja bili zaključani u kancelarijama, dok ne pokažu za koga su glasali, sem naravno onih koji su odbili da to urade. Džavid Šabović je bio čovjek koji je glasao za značajan broj delegata iz Plava i Gusinja, zaista mi je neprijatno da pričam o tome“, objašnjava Brajović.

Na pitanje da li je njegova kandidatura bila posljedica namjere da SDP postane privezak DPS-a, te da li je očekivao takvu etiketu kaže:

„Ne, nijesam očekivao, jer to prosto ne može da se veže za mene. Nijesam ja bio neko ko je znao da govori na praznim predizbornim skupovima, da tumači istoriju koju stvara Milo Đukanović.Ja mislim, da će biti korektan da kaže da sam ga upozoravao da ta snishodljivost nikako nije bila primjerena nekome ko je predsjednik partije“.

Radio Antena M prenosi da je jedno od pitanja za Brajovića bilo da li će prema „sindromu malih razlika“ isto desiti i sa SDP –om i Socijaldemokratama CG i dovesti ih na potpuno suprostavljene djelove crnogorske scene ,bar kada je posrijedi izbor političkih partnera.

„U tom smilsu smo vrlo prezicno zacrtali da znamo sa kim možemo, a sa kim ne možemo da pravimo političke aranžmane u budućnosti, u tom smislu nema nikakve dileme da mi našu socijaldemokatsku matricu nećemo mijenati, a da li će oni to je pitanje za njih, ne želim u njihovo ime da odgovaram“.

Brajović je kazao da za večerašnju Osnivačku skupštinu Socijademokata vlada nevjerovatna energija, te da će joj prisustvovati oko 500 ljudi.